Det vi har sammen

Borgere i Slagelse: -Vi er trætte af politisk fnidder

Bjarne Christensen fra Slagelse er træt af politikerne i byrådet. han mener, de bruger for meget tid på at bekrige hinanden. Foto: TV ØST

Indbyggerne i Slagelse Kommune er frustrerede over, at balladen i byrådet bliver ved med at eskalere.

- Det er en børnehave, det har ikke meget med politik at gøre, det er en magtkamp, der udspilles, og vi ryster på hovedet, hver gang vi læser om stridighederne, siger Elly Pieperjohanns fra Korsør.

- Det skulle jo være voksne mennesker, der skulle drive vores lille by, og så opfører de sig sådan, de kan ikke blive enige om noget, siger Jette Kolberg fra Slagelse.

Sådan lyder et par af reaktionerne fra nogle af indbyggerne i Slagelse, efter der torsdag faldt dom i en sag i retten i Randers, som kan gå hen og skabe et nyt politisk drama i Slagelse.

Uro i byrådet

Læs også Netop vedtaget: Slagelse nedlægger to udvalg for at få styr på skandaleramt byråd

Den 10. marts afbrød John Dyrby Paulsen (S) samarbejdet med de tre oppositionspartier Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

Efterfølgende er to udvalg blevet nedlagt, og i den forbindelse mistede oppostitionspartierne deres formandsposter. En handling de beskriver som politisk udrensning.

Partierne vil nu gå sammen om at klage til Ankestyrelsen over den nye udvalgsstruktur, og de overvejer også at gå rettens vej.

- Som borger er det lidt ærgerligt at følge det spil, for vi fortjente jo at få nogle politikere, som for eksempel arbejdede for at skaffe nogle arbejdspladser til byen, og det bliver der jo ikke tid til, når man skal føre alle mulige krige, så det synes jeg er rigtig skuffende, siger Bjarne Christensen fra Slagelse.

Principiel sag i Randers

I Randers har man - ligesom i Slagelse - set, at et flertal har ændret udvalgsstrukturen, hvorved oppositionen mistede deres udvalgsformandsposter.

Sagen blev torsdag behandlet i retten i randers, og her fastslog retten, at der var tale om en ulovlig handling. 

Afgørelsen vil blive fulgt nøje i Slagelse, fordi den måske kan give et fingerpeg om, hvordan en eventuel klage vil flade ud i Slagelse.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App