Borgere drikker mindre i Faxe Kommune

Borgerne i Faxe Kommune drikker mindre, end de gjorde tidligere. Det viser tal fra Region Sjællands Sundhedsprofil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Siden 2010 er andelen af borgere med for stort alkoholforbrug faldet i Faxe Kommune. Det viser Sundhedsprofilen, som Region Sjælland netop har offentliggjort, skriver Faxe Kommune i en pressemeddelelse.

Faxe Kommune har igennem de seneste par år arbejdet på, at flere borgere skal tage skridtet mod alkoholbehandling i Rusmiddelcentret, og at færre borgere skal udvikle problemer med alkohol.

Kommunen har forsøgt politisk at bakke op om en række indsatser, som kan gøre en afgørende forskel i hverdagen. Pædagoger og lærere spørger ind til alkohol, hvis de oplever, at et barn mistrives.

quote Jeg har kæmpe respekt for de borgere, som tager skridtet for at komme ud af deres afhængighed. Det er en sej kamp, ingen tvivl om det

Nellie Bradsted, formand for Socialudvalget i Faxe Kommune

Flere borgere er begyndt i alkoholbehandling

Der bliver ikke serveret eller medbragt alkohol til forældrearrangementer i skoler og dagtilbud. Borgere på jobcentret bliver spurgt ind til alkohol for at afklare, om dét kan være en hindring for at komme i beskæftigelse. Og hjemmeplejen tager en dialog om alkohol, når de besøger de ældre.

- Det er en positiv udvikling, vi ser i Faxe Kommune. Det er stadig et tabubelagt område, og det er derfor vigtigt, at vi fortsætter med både at forebygge, at alkoholproblemer opstår, og at flere kommer i behandling, siger Nellie Bradsted, formand for Socialudvalget i Faxe Kommune i pressemeddelelsen.

Den målrettede indsats betyder også, at flere er begyndt i alkoholbehandling

- Jeg har kæmpe respekt for de borgere, som tager skridtet for at komme ud af deres afhængighed. Det er en sej kamp, ingen tvivl om det. Jeg har også stor respekt for den indsats, alle inden for området yder. Det er bestemt ikke nemme samtaler, de ansatte har med borgerne. Men det er faktisk livsvigtige samtaler, tilføjer Nellie Bradsted i pressemeddelelsen.

080206au_haand_med_cigaret.jpg
Læs også
Danskerne er nordiske mestre i røg og druk
080206au_haand_med_cigaret.jpg
Læs også
Danskerne er nordiske mestre i røg og druk

Alkoholforbruget falder

I de seneste år er der sket et fald i andelen, der overskrider Sundhedsstyrelsens genstandsgrænser, og der er færre, der viser tegn på et problematisk alkoholforbrug. De tendenser gælder også for en lang række kommuner i Region Sjælland.

Faxe Kommune adskiller sig dog også positivt fra de andre kommuner. I Faxe Kommune er der færre borgere, der rusdrikker sammenlignet med de andre kommuner i Region Sjælland. At rusdrikke vil sige, at man drikker fem eller flere genstande ved samme lejlighed.


Nyhedsoverblik