BonBon-Land ansætter maskotvenner efter grov chikane

Efter flere episoder med vold og chikane mod maskotter har forlystelsesparken ansat såkaldte maskotvenner, der skal forhindre lignende episoder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

BonBon-Land har ansat flere personer til at passe på forlystelsesparkens mange maskotter, fordi de bliver chikaneret af parkens gæster.

- Jeg har oplevet at blive skubbet eller trukket i halen. Nogen kan sågar finde på at spænde ben, fortæller Anton Nygaard Sprange, der arbejder som maskot i BonBon-Land.

Tanken om at blive udsat for chikane gør ham nervøs.

- Nogle gange regner vi med, at vi kan få et lille slag. Men vi har ikke regnet med, at folk ville være voldsomme, som de kan være en gang i mellem, siger han.

- Vi er faktisk almindelige mennesker

Ifølge Anton Nygaard Sprange har man som maskot ikke særlig godt udsyn, derfor kan man ikke reagere, som man normalt ville gøre.

- Så noget, der er ment som drilleri, kan vi opfatte meget voldsomt inde i maskotten. Man kan glemme, at inde i maskotten er vi faktisk almindelige mennesker, men vi har bare ikke de samme færdigheder, siger han og tilføjer:

BonBon-Land
Læs også
Maskotter udsat for vold i BonBon-Land
BonBon-Land
Læs også
Maskotter udsat for vold i BonBon-Land

- Men der har vil heldigvis vores maskotven, der kan slå til, hvis de oplever noget.

Giver mavepuster

Problemer med maskotter, der overfaldes og chikaneres i deres arbejde, blev sat til debat, da moren til en 15-årig maskot mandag skrev en opsang på Facebook. 

- Hver dag er Laura og hendes maskotkollegaer udsat for vold fra både voksne og børn. En vold der i mine øjne slet ikke burde finde sted. Børn sparker dem over benene, giver dem mavepustere, klatrer på dem, spænder ben for dem, slår dem og spytter på dem, skrev Camilla Christiansen.

Hos ledelsen i BonBon-Land anerkender man, at der er et problem med folk, som ikke respekterer, at der er rigtige mennesker inde i maskotterne. Og derfor har de nu sørget for, at maskotterne aldrig går rundt alene.

Overvejer ikke at stoppe

På trods af de mange episoder om chikane overvejer Anton Nygaard Sprange ikke at stoppe som maskot. 

BonBon-Land
Læs også
Opsang efter vold mod maskotter i BonBon-Land: Forældre, tag jer sammen!
BonBon-Land
Læs også
Opsang efter vold mod maskotter i BonBon-Land: Forældre, tag jer sammen!

- Der er simpelthen så mange positive oplevelser ved jobbet og den glæde, man ser i de mange børns øjne, der driver én frem. Selv showene på en regnfuld dag, hvor folk alligevel dukker op, siger Anton Nygaard Sprange og tilføjer:

- De vil bare hen for at kramme en maskot. Det hjælper på deres dag, og det hjælper på vores dag, der kan være lidt trist.


Nyhedsoverblik