Boligselskaber vil hjælpe udsatte beboere med job og uddannelse

Boligselskaber bag udsatte boligområder i Slagelse, Korsør og Skælskør vil gennem uddannelse og job hjælpe beboerne til at kunne klare sig selv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere beboere i udsatte boligområder skal i job og færdiggøre deres uddannelse. Det skal ske ved at samle dem under én fælles indsats.

Sådan lyder det i en ny helhedsplan, Slagelse Kommune og boligselskaberne FOB, SB, SAB, Bolig Korsør og Skælskør Boligselskab står bag.

- Det er ikke kun vores opgave at være dem, der kan levere en god bolig med fire vægge og et tag. Det skal også være et godt sted at bo, siger Flemming Stenhøj Andersen, der er direktør i FOB og formand for helhedsplanens bestyrelse.

Den nye helhedsplan trådte i kraft den 1. oktober og skal forbedre det boligsociale miljø i udsatte områder. Den nye satsning dækker Ringparken og Sydbyen i Slagelse, Motalavej i Korsør samt Præstevangen og Parkvej i Skælskør.

Problemer påvirker boligområderne

Ifølge Flemming Stenhøj Andersen er der for mange beboere i selskabernes boligområder, der står uden arbejde eller har så lavt et uddannelsesniveau, at de har begrænsede muligheder for at finde et arbejde.

- Når der er nogle områder, der har sociale udfordringer eller problemstillinger, kan det påvirke, hvordan det er at bo der. Derfor er det vigtigt for os i samarbejde med kommunen at være med til at løse problemerne for kommunens borgere og vores beboere, siger Flemming Stenhøj Andersen.

2014-01-18_204527.jpg
Læs også
Drenge dømt efter ballade på Motalavej
2014-01-18_204527.jpg
Læs også
Drenge dømt efter ballade på Motalavej

Med planen tror han på, at civilsamfundet i boligområderne kan styrkes, og at beboerne vil motiveres til at klare sig selv med de forudsætninger, de har til rådighed.

Unge skal motiveres til at gå i skole og have et arbejde

Planen løber indtil videre frem til 30. september i 2021, og inden da er der flere konkrete mål, som man håber at opnå.

Blandt andet skal andelen af beboere, der føler sig trygge i deres boligområde, stige, og antallet af anmeldelser af hærværk skal reduceres med 15 procent årligt.

Læs også
Beboer i Ringparken: - Man tør ikke altid sige, hvor man bor
Læs også
Beboer i Ringparken: - Man tør ikke altid sige, hvor man bor

Derudover skal færre beboere modtage offentlige ydelser, og de unge beboere skal motiveres til at have en uddannelse og et fritidsarbejde.

Med et fritidsarbejde er der noget på spil, som kan motivere de unge til at holde sig væk fra ballade og hærværk, der i perioder præger boligområderne.

- Jeg har en meget stærk tiltro til, at jo mere de unge mennesker føler, de har at miste, jo mindre ballade vil de lave, siger Flemming Stenhøj Andersen.

Finansieret i fællesskab

Landsbyggefonden bidrager med 25 millioner kroner til projektet.

Derudover bidrager Slagelse Kommune til projektet i form af medarbejdertimer, ved for eksempel at stille medarbejdere til rådighed, som skal hjælpe de unge med at fastholde deres uddannelser.

De fem boligselskaber bidrager med 3,2 millioner kroner hver, og derudover stiller de også lokaler og medarbejdertimer til rådighed. 


Nyhedsoverblik