Boligselskab forsøger at finde billige boliger til lejere

Boligselskabet i Slagelse ønsker at give lejere, som rammes af det nye kontanthjælpsloft, et forspring i køen til billigere boliger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det nye kontanthjælpsloft, som træder i kraft lørdag den 1. oktober, kan få klare konsekvenser for flere lejere i regionen.

En nedsættelse af ydelsen kan nemlig tvinge mange mennesker ud af deres hjem, fordi de ikke har råd til at betale deres husleje.

I Slagelse Kommune forventer Axel Larsen, formand for Kreds 11 i Danmarks Almene Boliger og i FOB Slagelse, at få mange henvendelser fra lejere, der er nervøse for at blive tvunget ud af deres hjem som følge af det nye kontanthjælpsloft.

Springer foran i køen til billige boliger

Og det nye kontanthjælpsloft vil give problemer, fortæller Arne Juul, direktør i Slagelse Boligselskab, til TV ØST.

- Det er helt klart, at hvis personer eller en familie mister 2.000 til 3.000 kroner om måneden, så kan det blive et problem i forhold til at betale husleje, siger Arne Juul til TV ØST.

Derfor har Slagelse Boligselskab ifølge Arne Juul rettet henvendelse til Slagelse Kommune i håbet om at kunne indføre en ordning, hvor boligselskabets udlejere med særlige økonomiske behov kan få fortrinsret til mindre boliger.

- På den måde kan vi forebygge, at familier ikke ender på gaden, siger Arne Juul.

Den forespørgsel bliver nu behandlet af Slagelse Kommune.

Nervøse lejere

Lejerne hos Slagelse Boligselskab kan i forvejen få tilbudt økonomisk rådgivning. Den ordning gøres nu permanent og gælder for lejere i fem almene boligorganisationer i Slagelse Kommune svarende til cirka 10.000 lejere.

Rådgivningen afhjælper ifølge Arne Juul den bekymring, som boligselskabet i stigende grad oplever fra sine lejere. 

Slagelse Boligselskab har cirka 2.000 boliger. 


Nyhedsoverblik