Boligselskab forsøger at finde billige boliger til lejere

Slagelse Boligselskab vil gerne have mulighed for at give lejere på kontanthjælp fortrinsret til billigere boliger. Foto: TV ØST

Boligselskabet i Slagelse ønsker at give lejere, som rammes af det nye kontanthjælpsloft, et forspring i køen til billigere boliger.

Det nye kontanthjælpsloft, som træder i kraft lørdag den 1. oktober, kan få klare konsekvenser for flere lejere i regionen.

En nedsættelse af ydelsen kan nemlig tvinge mange mennesker ud af deres hjem, fordi de ikke har råd til at betale deres husleje.

I Slagelse Kommune forventer Axel Larsen, formand for Kreds 11 i Danmarks Almene Boliger og i FOB Slagelse, at få mange henvendelser fra lejere, der er nervøse for at blive tvunget ud af deres hjem som følge af det nye kontanthjælpsloft.

Springer foran i køen til billige boliger

Og det nye kontanthjælpsloft vil give problemer, fortæller Arne Juul, direktør i Slagelse Boligselskab, til TV ØST.

- Det er helt klart, at hvis personer eller en familie mister 2.000 til 3.000 kroner om måneden, så kan det blive et problem i forhold til at betale husleje, siger Arne Juul til TV ØST.

Derfor har Slagelse Boligselskab ifølge Arne Juul rettet henvendelse til Slagelse Kommune i håbet om at kunne indføre en ordning, hvor boligselskabets udlejere med særlige økonomiske behov kan få fortrinsret til mindre boliger.

- På den måde kan vi forebygge, at familier ikke ender på gaden, siger Arne Juul.

Den forespørgsel bliver nu behandlet af Slagelse Kommune.

Nervøse lejere

Lejerne hos Slagelse Boligselskab kan i forvejen få tilbudt økonomisk rådgivning. Den ordning gøres nu permanent og gælder for lejere i fem almene boligorganisationer i Slagelse Kommune svarende til cirka 10.000 lejere.

Rådgivningen afhjælper ifølge Arne Juul den bekymring, som boligselskabet i stigende grad oplever fra sine lejere. 

Slagelse Boligselskab har cirka 2.000 boliger. 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App