Boligformand advarer: Hvis I laver ballade, smider vi jeres familier på gaden

Bolig Korsør vil ikke tøve med at smide unge ballademagere og deres familier på gaden, hvis balladen i området forsætter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Balladen i boligområdet omkring Motalavej i Korsør er den seneste tid blusset op igen, og det før nu formanden for boligselskabet Bolig Korsør til at true ballademagerne og deres familie med at blive smidt på gaden.

Søndag blev en 65-årig mand med krykke slået i ansigtet og tildelt flere spark på kroppe foran dagligvarekæden Lidls butik i området. Overfaldet er den seneste i rækken af en lang række episoder, hvor unge drenge ned til 11 års-alderen har stået bag handlinger.

- Min seneste melding, efter at have snakket med politiet i går, er, at vi bliver nødt til at give et signal til de unge mennesker herude om, at balladen skal stoppe nu. Ellers kan det få konsekvenser for dem. Hvis man bliver sigtet og senere dømt for et strafbart forhold, så kan vi sætte dem og hele deres familie på gaden, siger Ebbe Jens Ahlgren, der er formand for Bolig Korsørs godt 3000 beboere i 940 lejemål på Motalavej, til TV ØST.

quote Hvis man bliver sigtet og senere dømt for et strafbart forhold, så kan vi sætte dem og hele deres familie på gaden

Ebbe Jens Ahlgren, formand for Bolig Korsør

- Vi vil have ro og orden herude og for vores øvrige lejere i området, tilføjer han.

Tæt samarbejde med politi og kommune 

Hvorfor kommer I med den melding nu?

- Der har været en del ballade på det seneste. Vi har faktisk haft det stille herude de seneste år på grund af en boligsocial indsats, som kører mellem boligselskaberne, kommunen og politiet i et tæt samarbejde omkring det her, og det skal nogle få ballademagere ikke ødelægge, svarer Ebbe Jens Ahlgren.

Men hvorfor så smide dem ud af boligerne?

- Jamen, vi smider ikke nogen ud af boligerne. Men vi har en nultolerance i Bolig Korsør, fordi vi vil beskytte lejerne, så man kan færdes trygt i sine områder, siger han.

Så hvis man smadrer en butiksrude i Lidl, kan man blive smidt ud?

- Jeg vil overhovedet ikke forholde mig til nogen konkrete tilfælde. Der er meget, meget forkert at smadre ruder i Lidl eller andre steder, men der skal selvfølgelig noget af et strafbart forhold til før, at man begynder at reagere så kraftigt inde for boligselskabet, men vi vil også gøre det uden tøven, siger han.

quote Vi har en nultolerance i Bolig Korsør, fordi vi vil beskytte lejerne, så man kan færdes trygt i sine områder

Ebbe Jens Ahlgren, formand for Bolig Korsør

Tager vi konsekvensen uden tøven

Men flytter I så ikke bare problemet et andet sted hen?

- Altså vi har i bestyrelsen indført, og det er jeg rigtig glad for, en nul tolerance, som vi vil håndhæve. Og der er ikke nogen grund til ikke at indføre det, hvis man ikke vil bruge det. Jeg håber aldrig nogensinde det bliver nødvendigt igen. Vi har brugt det en enkel gang, og det er et stort indgreb en families liv, men så skal man lære at opdrage sine børn, svarer Ebbe Jens Ahlgren.

Hvornår har I tænkt jer at skride til handling?

- Vi kan ikke bare sætte folk på gade. Der skal være en dom, og så tager vi konsekvensen uden tøven, svarer han. 

steen_knuth_om_motalavej_fra_cng1.jpg
Læs også
Borgmester truer med at skære i børnechecken efter ballade på Motalavej
steen_knuth_om_motalavej_fra_cng1.jpg
Læs også
Borgmester truer med at skære i børnechecken efter ballade på Motalavej

Nyhedsoverblik