Boligforening i Korsør hilser ghettoindsats velkommen

Lars Løkke siger i sin nytårstale, at han vil rive ghettoer ned. Den udmelding, er man godt tilfredse med hos boligforeningen Bolig Korsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi skal sætte et nyt mål om at afvikle ghettoerne helt. Rive bygninger ned.

Sådan lød det fra statsminister Lars Løkke i årets nytårstale mandag aften. 

Den udmelding ser formanden for boligselskabet Bolig Korsør som et skulderklap. Boligselskabet administrerer blandt andre Motalavej, der er på regeringens ghettoliste

2014-01-18_204527.jpg
Læs også
Drenge dømt efter ballade på Motalavej
2014-01-18_204527.jpg
Læs også
Drenge dømt efter ballade på Motalavej

Slagelse Kommune har i en årrække haft to forskellige områder på regeringens ghettoliste. Det drejer sig om Motalavej og Ringparken, der begge er på listen igen i år. Her har hærværk, vold og ildspåsættelse i perioder været en naturlig del af hverdagen.

quote Det er et stærkt signal, at vi nu får den opbakning fra regeringen

Ebbe Jens Ahlgren, formand for Bolig Korsør

Formand for Bolig Korsør er godt tilfreds med årets nytårstale

Formanden for boligselskabet Bolig Korsør er glad for den udmelding, Lars Løkke kom med i sin nytårstale om parallelsamfund og ghettoer.

- Det er et stærkt signal, at vi nu får den opbakning fra regeringen til at gøre de her ting, siger Ebbe Jens Ahlgren, formand for Bolig Korsør til TV ØST.

- Det er vigtigt for de her områder, at man gør noget.

Nul-tolerance over for parallelsamfund

Bolig Korsør har i øjeblikket to verserende sager kørende med to familier, hvor de har ophævet lejemålene. Det har familierne siden gjort indsigelse imod, så nu går den rettens vej.

- I Bolig Korsør har vi en nul-tolerance, hvor vi har valgt at ophæve lejemålene netop for at vise et signal om, at vi ikke vil have de her parallelsamfund. Vi vil have tryghed for vores 7000 beboere, siger Ebbe Jens Ahlgren til TV ØST

Som et led i helhedsplanen for fire socialt udsatte boligområder, er Bolig Korsør gået i gang med at åbne områderne ud til byerne for at undgå de massive boligblokke.

- Det er et samfundsproblem og en kommunal opgave, vi skal løse. Jeg synes, vi er godt i gang i Bolig Korsør med de mange tiltag, vi har lavet derude, siger Ebbe Jens Ahlgren.

alt_motalavej_fra_cng3_001.jpg
Læs også
Dømte drenges familier smidt ud af deres boliger på Motalavej
alt_motalavej_fra_cng3_001.jpg
Læs også
Dømte drenges familier smidt ud af deres boliger på Motalavej

Byforskønnelse skal gøre op med ghettomiljøer

- Jeg synes, vi gør mange ting. Vi har et tæt samarbejde med kommunen, boligselskaberne og politiet omkring de boligsociale indsatser derude. Det fungerer, mener formanden for boligforeningen.

- Men man skal gøre andre ting i boligområderne – man skal netop som statsministeren er inde på – rive boliger ned, siger Ebbe Jens Ahlgren.

- Vi reducerer og skaber andre boligmiljøer for at få nogle til at flytte til området.

quote Jeg vil ikke være med til at stigmatisere et område. Det er et fantastisk område, og der bor fantastiske mennesker

Ebbe Jens Ahlgren, formand for Bolig Korsør

Kommunerne skal påtage sig et ansvar sammen med boligselskaber

Spørgsmålet er, om det kan hjælpe på voldsepisoder og hærværk at forskønne bygninger?

Faktisk viser tal fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, at anmeldelser af vold og hærværk ved Motalavej er steget fra 2015 til 2016.

- Jeg vil ikke være med til at stigmatisere et område. Det er et fantastisk område, og der bor fantastiske mennesker. Det er også det, statsministeren nu melder ud, at man gerne vil støtte, siger Ebbe Jens Ahlgren.

- Kommunerne må gå ind og tage ansvar sammen med boligselskaberne for at ændre beboersammensætning. Så støt kommunerne, så de kan støtte boligselskaberne, så skal vi nok løse opgaven.


Nyhedsoverblik