Børns Vilkår: Derfor har vi underrettet kommunen om børnene fra Bandholm

Børns Vilkår har lavet underretninger på omkring 25 børn fra Bandholm på Lolland, fordi de er bekymrede for børnenes trivsel. Det fastslår direktøren fra Børns Vilkår.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Børns Vilkår har lavet underretninger, der vedrører omkring 25 børn fra Bandholm. Børnenes forældre er tidligere medlemmer af menigheden Faderhuset. TV ØST har talt med direktøren i Børns Vilkår for at blive klogere på, hvad der har ført til de mange underretninger. 

Hvad er det for underretninger, I har lavet til Lolland Kommune?

- Børns vilkår er jo stiftet for at beskytte børn, hvis vi er bekymrede for nogle børn, så underretter vi kommunen. Det har vi pligt til ifølge lovgivningen.

Så hvad er det, I er bekymrede for i den her sag?

- Vi er naturligvis bekymrede for børnenes trivsel, det er derfor, vi underretter. Vi er ikke et detektivbureau, så når vi har underrettet, så forventer vi, at myndighederne går ind og undersøger, om der er grundlag for den bekymring, som vi har. Men det er noget, som myndighederne må gøre - det er dem, der har redskaberne til at gøre det. 

Artiklen fortsætter under videoen.

Her er det muligt selv at se en del af interviewet med Rasmus Kjeldahl, der er direktør i Børns Vilkår.

Hvor mange sager drejer det sig om?

- Det drejer sig om en del sager, kan jeg sige, jeg har ikke det nøjagtige antal, men det drejer sig om en hel del sager, så det er klart, vi ser med en vis alvor på den her sag, og det er jo også baggrunden for, vi har underrettet.

Børns vilkår har tidligere lavet underretninger, hvor der ikke kom noget ud af det, er der tale om en hetz mod de tidligere medlemmer af Faderhuset?

- Det kan jeg helt afvise. Vi underretter flere hundrede gange om året myndighederne, når vi er bekymrede for børns trivlsel, og det gælder om børnene er på Lolland, i Jylland eller på Sjælland. Det er ligemeget, hvor det er - når vi er bekymrede, så underretter vi. Det har vi en særlig pligt til som Børns Vilkår.

Hvor bekymrede er I i det her tilfælde?

- Når vi underretter, er vi altid ret bekymrede og synes i hvert fald, at det er noget, som myndighederne bør undersøge. Det er det, vi forventer nu: At myndighederne kigger på de her sager og ser, om der er grund til at gribe ind.

Kan du komme det lidt nærmere, hvad det er, I er bekymrede for?

- Jeg kan kun sige trivsel, mere kan jeg ikke sige, for så begynder vi at komme ind i den der zone, hvor vi kan risikere sagsanlæg og alt muligt andet. Vi har tavshedspligt.

Hvornår lavede I underretningerne?

- Vi underrettet ligeså snart, vi har et grundlag for bekymring, vi går ikke ud og leder efter bevis for, der er noget galt. Vi gør det, så snart vi tænker, her er noget myndighederne bør interessere sig for. Vi kan ikke bare sidde på vores hænder og tænke, det går jo nok. Nogen gange er tid en vigtig faktor for, hvad der skal med de her børn.


Nyhedsoverblik