Børn og dyr hitter i Bregentved

Traditionen tro bliver der i denne weekend afholdt stort børnedyreskue i Bregentved. Det er et sandt mekka for alle dyreelskere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For 47. gang bliver der i denne weekend afholdt det årlige børnedyreskue i Bregentved ved Haslev. Som bekendt er børn og dyr noget der hitter, og arrangørerne forventer da også at omkring 12.500 besøgende vil kigge forbi i løbet af weekenden.

Lea Hagby på 8 år er med for andet år i træk, men i år er første gang hun skal i konkurrence. Sammen  med sin 20 årige hest Aile, skal hun dyste i disciplien agillity,

- Det handler om, at løbe ved siden af hesten gennem en bane med ting, der kan være svært for den forklarer hun.

I den anden ende af pladsen er det de store drenge der leger. Det er de indledende runder i traktortræk, der udspiller sig, så de bedste kan udvælges til den store finale i morgen.

Selvom vejret først på dagen har været regnfuldt, så er der mange besøgene på pladsen i dag. Der er dog stadig ikke stykke vej til dengang i slut ’70erne, hvor der hele 25.000 mennesker lagde vejen forbi dyreskuet.

Nu er det blevet Lea Hagbys tur til dyste, og hun og hesten Aile klare banen til bravour. Lea Hagbys mor, Lene Olsen, er ligeglad med, hvilken placering hendes datter får i dagens konkurrence. Hun er bare glad for at give noget af det videre som hun selv oplevede som barn

- Jeg har jo selv været en af de piger, der løb rundt derinde med min hest, og det er dejligt at kunne give det videre, siger hun.


Nyhedsoverblik