60 børn gik på opdagelse i Storebælt

Havet i Storebælt gemmer på et rigt dyreliv, og på Agersø kunne børn og voksne udforske fisk og andre vanddyr nærmere i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Med 180 kilometer kystlinje har Slagelse Kommune et alsidigt dyreliv i Storebælt. Her lever blandt andet marsvin, små tangnåle og andre dyr, som venter på at blive udforsket. 

Nu har Slagelse Kommune dykket ned under overfladen otte forskellige steder i Storebælt for at undersøge havbunden nærmere.

Planen er nemlig, at nye informationsskilte skal opsættes i kommunen og fortælle borgerne, hvilke dyr og planter der venter dem, hvis de dykker ned under overfladen.

60 børn klappede fisk i stor stil

I den anledning afholdt kommunen og Agersø Naturcenter i samarbejde mandag arrangementet 'Klap en fisk', hvor 60 børn og omkring 20-30 voksne deltog.

Her kunne børnene komme i waders og med vandkikkerter og rejenet fange små kriblende dyr og fisk. Og med hjælp fra havbiolog Søren Larsen kunne børnene nærstudere alt fra krabber til ulke og fladfisk.

- Vi er tæt forbundet til havet og kysten, og alligevel er det nemt at overraske folk, fordi alt det under overfladen er en lukket og skjult verden, siger Søren Larsen, og fortsætter:

- Det er fascinerende for børnene at fange fisk, de ikke regnede med. Og her er der måske nogle kommende dykkere, som kan komme ud og få oplevelser i vandet, når de bliver lidt større.

Skilte skal inspirere folk til at dykke

I løbet af sommeren kommer de nye skilte til at stå ved Svenstrup Strand, Halskov Rev, Korsør Færgehavns Strand, Stranden ved Værftet, Ceresstranden, Skovstranden og Søkær Mose, Agersø Havn og Bisserup Strand.

Her beskriver tavlerne, hvad man kan se på havbunden, uanset om man er flaskedykker eller er ude med snorklen.

Ved dagens 'Klap en fisk-arrangement' deltog otte-årige Ronja Hansen fra Kirke Stillinge, som var begejstret for at kigge nærmere på dagens fangst.

- Det er ret hyggeligt, og man lærer meget af, at man kan røre dyrene. Man lærer noget om krabber og man kan også få meget at vide om dyrene, som man ikke vidste, siger Ronja Hansen. 

Den otte-årige pige havde også lyttet efter havbiologen Sørens Larsens mange kloge ord om dyrene, og hun har fået meget ud af dagen.

- Jeg har lært, at tanglopperne kan man se forskel på, og jeg har lært, hvordan krabberne kysser, og hvordan hannen tager fat rundt om hunkrabben for at passe på hende. 

Det er anden gang Slagelse Kommune afholder 'Klap en fisk'.

 


Nyhedsoverblik