Børn efterlyste fars redningsmænd: De er nu fundet

En 60-årig mand fik en blodprop, men overlevede takket være flere redningsmænd. Børnene efterlyste dem for at sige tak, og det er nu lykkedes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var en varm, solskinsrig lørdag. En dag, der lagde op til en god lang cykeltur for far og søn. Men da Thomas Olsen og hans far ankom til Vordingborg og tog de et hvil, fordi faren fik det dårligt og mente, han bare skulle have noget at spise.

Men han fik det værre. Og lige der ved pølseboden på Nordhavnen i Vordingborg fik den 60-årige mand en blodprop. Han besvimede i armene på sin søn, og straks som det skete ilede flere personer til for at hjælpe.

- Det var meget fantastisk, siger Thomas Olsen til TV ØST og fortsætter: En ringede til alarmcentralen, en kvinde gav min far kunstigt åndedræt og hjertemassage, og en kørte hen og hentede hjertestarteren. Han var gammel falckmand, og da han kom, tog han over, siger Thomas Olsen. 

Efterlyste redningsmænd og fandt dem

TV ØST bragte søndag et indslag om den heltemodige indsats og her efterlyste Thomas Olsen sin fars redningsmænd.

- Vi vil så gerne finde dem for at sige tak, sagde Thomas Olsen til TV ØST i indslaget.

Det ønske er nu gået i opfydelse. For efter indslaget, der væltede det ind med henvendelser til TV ØST, hvor vi kom i kontakt med to af redningsmændende.

De er nu blevet sat i kontakt med Thomas Olsen og hans søster, som har snakket med dem. Og de er meget glade for at kunne takke de heltemodige hjælpere endnu en gang.

Redningskvinde: Det var fantastisk at se ham komme til live

Den ene af de personer, som hjalp til med at få liv i Thomas Olsens far, var Ellen Vibede Destremau. Hun fandt hjertestarteren og fik den startet.

- Jeg blev bare helt fokuseret, og tænkte ikke på andet end at gøre, hvad man skal gøre, siger hun.

Da hende og de andre hjælpende havde givet førstehjælp i en del minutter kunne man ane, at der begyndte at komme live i den 60-årige mand igen.

- Det var fantastisk at se, da han begynder at komme live igen. Det var en fantastisk følelse.

Har skrevet med datteren

Ellen Vibede Destremau har efterfølgende skrevet med datteren til den nødstedte mand.

- Jeg skrev, at det var vidunderligt at høre, han havde det godt, siger hun og fortsætter: Det betyder rigtig meget at vide bagefter, at han har det godt. Det er dejligt at høre fra familien, at han klarede sig.

Hun sender kærlige tanker til Hjerteforeningen og Tryg Fonden for den hjertestarter, der redde mandens liv. Og ikke mindst roser hun også de andre redningsmænd, der hjalp til.

- Det var et fantastisk stykke arbejde af kvinden der gav kunstigt åndedræt og ikke mindst af Ole Svensson, som gav hjertemassage indtil redningsfolkene kom. Og de andre, der hjalp til.

Ifølge Ellen Vibede Destremau gav alle hinanden spontant krammere, efter den 60-årige var kommet sikkert op i redningshelikopteren.


Nyhedsoverblik