Børn bag voldsomt overfald på institution: Ansatte kvæstet af slag og spark

Tre drenge på 15, 16 og 17 år stod tirsdag aften bag et voldsomt overfald på to ansatte på den sikrede institution Stevnsfortet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

To ansatte på den sikrede institution Stevnsfortet i Rødvig på Stevns blev tirsdag aften udsat for et voldsomt overfald på deres arbejdsplads.

De blev overfaldet af tre børn, der slog og sparkede dem. Volden førte til, at en 39-årig ansat brækkede et ben og fik en flænge i panden, og at en 42-årig ansat brækkede et ribben.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det ser alvorligt ud, men vi kan endnu ikke sige præcis, hvad der ligger til grund for overfaldet. Det skete efter, at de unge havde været i en sportshal på institutionen, siger Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi. 

Sikret institution

Meldingen om overfaldet indløb til politiet klokken 20.25.

Fængslet i surrogat

Hvis man eksempelvis på grund af sin unge alder ikke er egnet til at sidde i et almindeligt fængsel, eller det vurderes, at det ikke er nødvendigt, at man sidder i et almindeligt fængsel, kan dommeren fængsle i surrogat i en ungdomsinstitution som Stevnsfortet.

Det var tre drenge på 15, 16 og 17 år, der stod bag overfaldet på de to ansatte. To af dem har adresse i København, mens den tredje har adresse i Hedehusene. To af dem er varetægtsfængslede for andre grove sager, mens den sidste afsoner en ungdomssanktion.

Stevnsfortet er en sikret institution, der ofte bruges til varetægtsfængsling af børn og unge mellem 12 og 18 år i surrogat, ligesom nogle placeres på institutionen ved dom. Der er ti pladser på institutionen, oplyser de på deres hjemmeside.

Efter overfaldet blev de tre børn låst inde på deres værelser. Politiet har dog i samråd med jurister besluttet, at man ikke vil fremstille dem i grundlovsforhør med henblik på yderligere varetægtsfængsling i anledning af overfaldet. 


Nyhedsoverblik