Bølge af designtyverier rammer regionen

Tirsdag er flere designerlamper- og stole blevet stjålet på Sjælland. Ifølge politiet foregår designtyveriet i bølger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lamper fra Louis Poulsen og Arne Jacobsens "7'eren".

Det er nogle af de designergenstande, der tirsdag er blevet stjålet fra private hjem og en forretning i Vordingborg og Ruds Vedby.

Natten til tirsdag bankede indbrudstyve et hul i taget i en forretning nær Vordingborg. De kravlede ind ad hullet og stjal designerlamper til en værdi af 75.000-80.000 kroner.

Desuden har to private hjem i henholdsvis Vordingborg og Ruds Vedby også haft indbrud i løbet af tirsdagen. Her er der blandt andet stjålet Louis Poulsen-lamper og Arne Jacobsen-stole. 

Selv om der er tale om flere stjålne designermøbler- og lamper på ét døgn, er det ikke noget, som er unormalt, fortæller Peter Damgaard, som er vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ifølge ham foregår tyveri af designgenstande i bølger.

- Vi oplever ikke en decideret stigning af tyveri af designgenstande, men jeg vil sige, at det kommer i perioder, siger han.

Mistanke om videresalg

Ud over tirsdagen tre indbrud har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi rapporteret om to designindbrud i private hjem i september. Også her er tyvene sluppet afsted med PH-lamper, 7'er-stole og lamper fra Louis Poulsen.

Designergenstandene bliver sandsynligvis solgt videre, fortæller Peter Damgaard.

- Jeg har en mistanke om, at tingene bliver stjålet med henblik på videresalg. Tingene er meget værd, og det handler om udbud og efterspørgsmål på markedet.

Vær opmærksom som køber

Vicepolitiinspektøren kan ikke sige, om der er tale om organiseret kriminalitet eller enkeltstående tilfælde, men han opfordrer købere af designgenstande til at være opmærksomme.

Ifølge Peter Damgaard bliver hælervarerne ofte sat til salg på online salgssider.

- Er det for godt til at være sandt, er det sikkert også sådan, det forholder sig. Hvis du kan købe en designerlampe til 5.000 kroner, som normalt koster 50.000 kroner, så er der en alarmklokke, der burde ringe, siger han.

En anden tommelfingerregel er at sørge for, at sælgeren har dokumentationen på plads. Spørg derfor altid efter en kvittering eller anden dokumentation, der kan sikre, at der ikke er tale om en stjålen vare. 


Nyhedsoverblik