Bøger og betjente: Politiet rykker ind på biblioteket

Fra oktober vil det være på bibliotekerne, at borgere i Høng og Gørlev kan få fat i en betjent i det lokale.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fremover vil der være mere end bogudlån og almindelig borgerservice at komme efter på bibliotekerne i Gørlev og Høng.

En gang om ugen vil en betjent nemlig også være til stede i begge byer, så borgerne i området kan henvende sig personligt til politiet.

Borgerne vil kunne henvende sig med alt fra bestilling af straffeattester til tyverianmeldelser. Og tilbuddet erstatter den politibutik, der indtil i sommer tog imod henvendelser i Gørlev. Politibutikken blev nedlagt, da en vandskade satte en stopper for brug af lokalerne.

quote Det var nærliggende at slå os sammen med kommunen, så borgerne kun får et sted, de skal i kontakt med myndighederne

Michael Flemming Rasmussen, politiinspektør hos Midt- og Vestsjællands Politi

- Vi måtte pludselig ud og kigge os om efter andre muligheder. Og så var det nærliggende at slå os sammen med kommunen, så borgerne kun får et sted, de skal i kontakt med myndighederne, siger politiinspektør hos Midt- og Vestsjællands Politi, Michael Flemming Rasmussen.

Erstatter ikke landbetjenten

Selvom tilbuddet måske kunne ligne en stærkt reduceret version af de landbetjente, der i 2012 blev afskaffet, så er virkeligheden ifølge politiinspektøren en anden.

- Vi er ikke i gang med at genoplive landbetjenten. For hvor tilgængelighed for mange tidligere var ensbetydende med at se uniformeret politi i gadebilledet, så tror jeg, at det i dag ser anderledes ud. Der handler det mere om, at vi kan nås på internettet og over telefonen, og at vi rykker ud, når man ringer. Men for nogle er det stadig nødvendigt at få muligheden for den personlige kontakt. Og det er det, vi forsøger at komme i møde på bibliotekerne, siger Michael Flemming Rasmussen.

Politiet vil være til stede to timer om ugen hvert sted. Og det bliver efter planen en fast betjent, der skal betjene de to byer - ligesom det også var det i politibutikken. 


Nyhedsoverblik