Black Friday-amok i Næstved: Jeg har sparet 3.000 kroner

Ved midnat lød startskuddet til dette års Black Friday. De kunder TV ØST mødte i Næstved Storcenter var især kommet for at få billige julegaver i hus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var en hektisk stemning i Næstved Storcenter i dag, da butikkerne åbnede til den store udsalgsfest Black Friday.

Folk kom med pengepungene spækket til randen med kontanter eller med dankortet fyldt op, pudset og klar til at blive kørt gennem dankortmaskinen. Flere kørte rundt med indkøbsvogne med top på.

TV ØST mødte flere kunder, hvis første og fornemmeste opgave i dag var at finde gaver, der skal ligge under juletræerne i de små hjem om en måned, når hjerternes fest banker på. Og derfor var der også et strejf af hemmeligheder over kunderne.

quote Jeg har købt en computer, fordi der var 35 procent på den, og så kunne jeg få et afdragsfrit lån. Jeg har sparet næsten 3.000 kroner

Annika Christiansen, Bårse

- Vi kan jo ikke røbe det hele, for det er jo julegaver det meste af det. Men jeg har i hvert fald sparet 4-500 kroner, fortæller Lillian Mogensen fra Rødvig.

Sparede mange penge

Da TV ØST mødte op ved Næstved Storcenter gik der allerede en stor mængde mennesker rundt og kiggede på vinduer, selvom de fleste butikker først åbnede klokken 10. I centrets gange gik overraskende mange mennesker, når man tænker på, at udsalget gik i gang en hel almindelig fredag formiddag, hvor de fleste normalt er på arbejde.

Men de gode tilbud trak, og det var heller ikke små besparelser, kunderne havde sikret sig.

- Jeg har købt en computer, fordi der var 35 procent på den, og så kunne jeg få et afdragsfrit lån. Jeg har sparet næsten 3.000 kroner, fortæller Annika Christiansen fra Bårse.

Også Janne Hansen fra Jystrup har nået en klækkelig besparelse på legetøjet til sønnen og grilludstyret til manden.

- Jeg har i hvert fald sparet over 1.000 kroner, fortæller hun.

Travleste shoppingdag i USA

Black Friday er en udsalgsdag, der er kommet til Danmark fra USA. Her falder den traditionelt dagen efter højtiden Thanksgiving. Dagen er nemlig en fridag for de fleste i flere amerikanske delstater, og det giver jo god tid til at tage hul på julehandlen.

I USA har Black Friday været årets travleste shoppingdag siden 2005 – og herhjemme har butikkerne også nok at se til. Nogle steder varer tilbuddene endda weekenden ud. 


Nyhedsoverblik