Birte er vred på banken: Det er helt ude i hampen!

Flere frivillige foreninger på Lolland skal nu betale penge for at have penge i banken. Det huer ikke ligefrem Birte Aagaard, som styrer økonomien i flere foreninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Birte Aagaard fra Sakskøbing er ikke glad for Jyske Bank. Slet ikke. Hun er nemlig ansvarlig for økonomien i tre frivillige foreninger, som nu skal betale penge til Jyske Bank for overhovedet at have en bankkonoto.

Det rammer foreningerne bag Sakskøbing Madhus, den årlige frugtfestival og byens turistkontor.

- Det er så grænseoverskridende for mig, at man kan finde på det her. Kan vi være bekendt at tage penge, fra folk der går rundt og vil skabe noget for andre frivilligt? Det er helt ude i hampen, lyder det fra Birte Aaagard.

Birthe: Hvad er det for et samfund?

De tre foreninger - og mange andre på egnen - har fået besked på, at de skal betale såkaldt "negativ rente". Med andre ord skal foreninger drevet af frivillige nu betale penge til banken for at have penge stående.

Nationalbanken har gennem de seneste fire år opereret med negativ rente, og dermed koster det altså også penge for bankerne at sætte penge i Nationalbanken. Og det rammer nu de frivillige foreninger.

- De må drive deres forretning lige så tosset, de vil med private, erhverv og ting og sager. Men når de går ind i det frivillige og begynder at tage penge for, at vi har penge stående, så tænker jeg: Hvad er det for et samfund, de er ved at lave?, spørger hun.

Det er blandt andet det frivilligt drevne Sakskøbing Madhus, der nu skal betale for at have penge i banken.
Det er blandt andet det frivilligt drevne Sakskøbing Madhus, der nu skal betale for at have penge i banken. Foto: TV2 ØST

 


Nyhedsoverblik