Birkegårdens Haver åbner ny og anderledes juleudstilling

En lokal redningsmand står for en helt ny juleudstilling i Birkegårdens Haver, efter ejerne sidste år sagde stop.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det skulle være slut med julelys og nisser i Birkegårdens Haver.

Det påstod ejerne, Merry og Finn Sørensen, sidste år til jul. Men i weekenden slår de alligevel dørene op for en ny og anderledes juleudstilling.

- Den er åben igen, men vi har jo måttet købe nyt og gøre ved og starte helt forfra igen, fordi vi jo nåede at sælge rigtig meget af det, siger Merry Sørensen.

Det er Merry og Finn Sørensen, der ejer Birkegårdens Haver.
Det er Merry og Finn Sørensen, der ejer Birkegårdens Haver. Foto: TV2 ØST

Sidste år sagde hun ellers, at de var blevet for gamle til arbejdet. At juletræskæderne var blevet for korte, og at træerne var blevet for høje. Derfor blev det meste af julepynten solgt.

Læs her hvad ejerne sagde sidste år.

Lokal redningsmand

Men kort tid efter julen var overstået, lagde Morten Lind fra Stenlille vejen forbi Birkegårdens Haver, der ligger i Tågerup nær Ruds Vedby.

- Jeg havde hørt, de ville lukke. Jeg var ude og se det sidste år og syntes, det var synd. Så tog jeg ud og besøgte dem og spurgte, om der var basis for et samarbejde, og der sagde de, de ville have lov til at tænke over det, siger Morten Lind.

Det er Morten Lind, der står for at pynte haverne op til jul.
Det er Morten Lind, der står for at pynte haverne op til jul. Foto: TV2 ØST

I sommer besluttede parret sig for at takke ja til Morten Linds tilbud. En aftale, der gik på, at han skulle sørge for at pynte de store haver og dermed lade Merry og Fin Sørensen spare på kræfterne i haverne.

Anderledes udstilling

Selv om det er en smule vemodigt for ejerne at overlade det store arbejde til Morten Lind, så er de godt tilfredse med hans indsats. På trods af, at juleudstillingen ikke bliver, som den plejer.

quote Jeg tror engang imellem, man skal vende bøtten og præsentere noget nyt for publikum.

Morten Lind

- Finn og Merry har lavet en masse lyskæder de sidste 17 år, og jeg tror engang imellem, man skal vende bøtten og præsentere noget nyt for publikum, siger Morten Lind.

- Vi har også sat lyskæder op, men vi prøver også at bruge lys på en helt anden måde, altså andre slags lamper, for at give det indtryk, vi ønsker, der skal være herude, lyder det.

Her er et glimt af ejernes nye juleudstilling.
Her er et glimt af ejernes nye juleudstilling. Foto: TV2 ØST

Birkegårdens Haver åbner på lørdag den 2. december.


Nyhedsoverblik