Bilist: Sådan stoppede vi spøgelsesbilisten

Blink med alle lygter, lys med telefonens lygte – og brug af hornet. Det var redskaberne, da to bilister tirsdag aften stoppede en spøgelsesbilist.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Alle forsøg på at signalere blev taget i brug, da bilister tirsdag aften klokken 18.12 opdagede en spøgelsesbilist på Sydmotorvejen. Bilen kørte mod nord af i det sydgående spor af Sydmotorvejen mellem Holeby og Maribo.

- Vi råbte i bilen – viftede med telefonerne med lys på, blinkede med bilens lygter og dyttede, mens vi samtidig havde politiet i røret for at tale om manden, fortæller Palle Hansen fra Rødbyhavn til TV ØST. 

 

Spøgelsesbilist stoppet
Læs også
Stoppede spøgelsesbilist: To bilister indstilles til dusør
Spøgelsesbilist stoppet
Læs også
Stoppede spøgelsesbilist: To bilister indstilles til dusør

 

Standsede midt på motorvejen – og kiggede ud i luften

Han fulgte spøgelsesbilisten over en strækning på 10 kilometer – vel at mærke fra det rette motorvejsspor.

- Han kørte ujævnt. Nogle gange 80 kilometer i timen, andre gange 50. Til sidst stoppede han helt op på motorvejen, og sad og kiggede ud i luften bag rettet, fortæller Palle Hansen, der var på vej fra Rødbyhavn til Maribo med en kammerat.

Palle Hansen og kammeraten holdt da ind, og løb over for at hjælpe den 84-årige bilist, da motorvejen ellers var fri.

- Jeg tror ikke, at han havde set os. Han anede ikke, hvad der foregik og vidste ikke, hvor han var. Vi hjalp ham ud af bilen, fortæller Jonny Hansen, der blev ved manden indtil politiet nåede frem. Samtidig hjalp en anden bilist med at få sat bilen sikkert i vejsiden af motorvejen.

 

motorvej_nyt.jpg
Læs også
Snarrådige borgere stoppede spøgelsesbilist på motorvej
motorvej_nyt.jpg
Læs også
Snarrådige borgere stoppede spøgelsesbilist på motorvej

 

Fik ros af politiet

Palle Hansen og kammeraten var gennem hele forløbet i telefonisk kontakt med politiet, der efterfølgende roste deres hjælp og indsats.

Ingen kom noget til under episoden, men politiet inddrog på stedet den 84-årige mands kørekort, hvorefter de kørte ham hjem til familien.

Palle Hansen og en anden bilist er efterfølgende af lokalpolitiet blevet indstillet til at få en dusør for arbejdet med at stoppe spøgelsesbilisten.

Han vil dog ikke selv kalde sin indsats for heltemodig.

- Jeg gjorde ikke noget, der var farligt. Jeg så mig jo for. Men vi var jo nødt til at gøre det. Man har jo ikke lyst til at møde en spøgelsesbilist selv. Sæt nu, at han havde mødt to lastbiler, der var ved at overhale hinanden, siger Palle Hansen.


Nyhedsoverblik