Bilforhandler med sømmet i bund vinder pris

Foto: TV ØST

Frimann Biler A/S har fart på - ikke på speedometeret, men på udviklingen. Derfor modtager de mandag DI Lolland-Falsters Initiativpris 2016.

DI Lolland-Falsters Initiativpris uddeles én gang om året til en af DI’s medlemsvirksomheder med under 100 medarbejdere. Den gives til en virksomhed, som har udvist særligt initiativ og virkelyst.

- Frimann Biler A/S har på det seneste virkeligt ekspanderet i et marked i stor forandring og haft mod på at bygge nye flotte bilhuse. Samtidig tager Frimann Biler A/S et stort ansvar i forhold til at uddanne fremtidens arbejdskraft, siger Allan H. Schmidt, formand for DI Lolland-Falster.

Bilforretningen fra sydhavsøerne startede som forhandler af Toyota i 1984. Herefter blev sortimentet udvidet til også at omhandle Citroën, og henover sommeren i år kom Hyundai og Opel så til.

Omsætningen skyder god fart

I det hele taget er der så meget fart på forretningen, at Frimann Biler A/S er gået fra et resultalt på 1,9 mio. kr. i 2014 til et resultat på 3,4 mio. kr. i 2015. Næsten en fordobling på bare ét år.

Den store efterspørgsel og de nye bilmærker har betydet, at virksomheden må udvide nok en gang.

Frimann Biler A/S har derfor bygget et nyt bilhus på 1.700 m2 på Energivej 1 i Nykøbing F. Dermed kan de kalde tre på stribe, da virksomheden også indtager Energivej 2 og 3.

Ekspansion er ikke uvant i bilforretningen. I midten af 00’erne besluttede virksomheden nemlig at gå all-in på Lolland-Falster, og det var et projekt, der tændte Kim Frimann.

Efter at have arbejdet i København i mange år, vendte han derfor hjem til Lolland-Falster og overtog direktørposten, hvorefter det tog rigtig fart. I de efterfølgende år etablerede Frimann Biler A/S sig blandt andet også i Maribo.

Lærlingene er en stor del af holdet

I forbindelse med udvidelsen i sommer ansatte man så 10 nye kollegaer, og øgede staben til omkring 65 ansatte. Flere af de nyansatte er tidligere lærlinge fra Frimann Biler A/S.

Og det med lærlinge er noget, der ligger den fremadstormende virksomhed på sinde. Således har de lige nu ansat omkring 15 lærlinge.

- Mange spørger, hvordan vi kan have så mange lærlinge. Men det har vi bare – det er en kultur. Over 20 pct. af vores folk er lærlinge, og vi har aldrig været under. Vi har holdt fast hele tiden, også i krisetider, siger adm. direktør Kim Frimann.

Hele den forretningstilgang har altså medført at Allan H. Schmidt, formand for DI Lolland-Falster, og borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder (Nyt Guldborgssund), overrækker Initiativprisen til Frimann Biler A/S mandag klokken 16.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App