Bilerne suser forbi: Borgere ønsker mere fartkontrol

​Flere borgere henvender sig til politiet med ønsket om at få opstillet en fartkontrol.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der bliver mange steder kørt alt for hurtigt på de danske veje. Derfor oplever politiet, at flere borgere henvender sig med ønske om at få opstillet en fartkontrol i nærheden af dem.

- I tidligere tider talte man meget om, at det bare var en pengemaskine og meget forfærdeligt. Men nu får vi mange henvendelser fra borgere, der gerne vil have os ud for at lave en kontrol, siger Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi, til TV ØST.

quote Så skal vi ikke ud til færdselsuheld eller hjem til en far og en mor for at fortælle, at deres søn er blevet kørt ned

Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi

Typisk er borgerne bekymrede for høj fart på skoleveje og andre steder, hvor der færdes børn.

- Jeg tror simpelthen, at borgerne er opmærksomme på, det er vigtigt at vi kører ordentligt og ikke alt for stærkt, siger Carsten Andersen.

Stor betydning for sikkerheden

Alene indenfor de seneste dage har Midt- og Vestsjællands Politi modtaget ti henvendelser.

- Når vi modtager en henvendelse, bliver den sendt videre til vores færdselsafdeling, der finder ud af, hvor man kan opstille ATK-bilerne (Automatisk Trafik Kontrol red.), siger Carsten Andersen.

quote Vores ATK-biler oplever faktisk, at de bliver taget godt imod af borgerne, som kommer ud over siger tak, fordi de holder der

Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi

- Hvis henvendelsen drejer sig om en blind villavej, så vil der ikke være meget idé ved at opstille en hastighedskontrol der. Men hvis det handler om en gennemgående vej eller en skolevej, så er det interessant for os i forhold til sikkerheden, tilføjer han.

Politiet er meget glade for de mange henvendelser og forsøger at efterleve ønskerne, da det har stor betydning for færdselssikkerheden, at hastighedsgrænserne overholdes. 

Fartkontrol
Læs også
Fartgal bilist kørte 134 kilometer i timen gennem landsby
Fartkontrol
Læs også
Fartgal bilist kørte 134 kilometer i timen gennem landsby

- Det er os, der bestemmer, hvor fartkontrollen skal stå. Men borgerne kommer med de gode idéer, og vi vil meget gerne hjælpe dem, siger Carsten Andersen og tilføjer:

- Vores ATK-biler oplever faktisk, at de bliver taget godt imod af borgerne, som kommer ud over siger tak, fordi de holder der.

Politiet glæder sig over udviklingen

Det er civilt ansatte, der betjener ATK-bilerne. Tidligere var det betjente, som sad i dem og kontrollerede trafikken.

- Gennemsnitligt har vi i de seneste år fået flere ATK-kontroller, hvis man måler det på antal timer. Vi har simpelthen fået flere folk til at tage sig af det, fordi vi kan bruge civilt ansatte, siger Carsten Andersen. 

1494236987_img_8769-review-2.jpg
Læs også
Flere hundrede blitzet på Storebælt
1494236987_img_8769-review-2.jpg
Læs også
Flere hundrede blitzet på Storebælt

Det er en udvikling, der glæder politiet.

- Hvis det kan hjælpe på færdselssikkerheden, er vi rigtig glade. Så skal vi ikke ud til færdselsuheld eller hjem til en far og en mor for at fortælle, at deres søn er blevet kørt ned, siger Carsten Andersen,

Hvis man selv ønsker, at politiet udfører en hastighedskontrol på en bestemt strækning, kan man kontakte politiet via mail eller ved at ringe til deres servicenummer.


Nyhedsoverblik