Mulige spor er gået tabt

Vejdirektoratet har monteret fire kameraer på motorvejsstrækningen mellem Korsør og Borup, men de kan ikke bruges i Emilie Meng-sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Emilie Meng forsvandt i Korsør, og hendes lig blev fundet i en sø ved Borup. Begge byer ligger tæt på Vestmotorvejen, og det er nærliggende at tænke, at en eventuel gerningsmand har benyttet motorvejsnettet.

På strækningen mellem Korsørtilkørslen og Borupafkørslen længere mod øst sidder fire kameraer, som tilhører Vejdirektoratet, men de kan ikke bruges i efterforskningen.

Strikse rammer for kameraerne

- Kameraerne optager slet ikke. De bliver kun brugt til overvågning til brug for vores trafikvagter, som holder øje med kødannelser på motorvejsnettet, fortæller Vejdirektoratets pressevagt, Martin Østergaard og fortsætter:

- Der er meget strikse rammer for, hvad vi må bruge kameraerne til. Vi er underlagt de regler, som Datatilsynet administrerer.

quote Det giver jo sig selv, at jo mere materiale man kan sikre, jo mere kan det hjælpe efterforskningen.

Søren Ravn-Nielsen, Efterforskningsleder, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Politi: Jo mere materiale, jo bedre

Det er efterforskningsleder, Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der leder efterforskningen af drabet på Emilie Meng.

Han vil ikke udtale sig om, hvorvidt Vejdirektoratets kameraer burde lagre sine optagelser til brug for eksempelvis politiet:

- Det har jeg ikke nogen mening om, for det er et politisk spørgsmål, om man vil lagre de optagelser, siger han og fortsætter:

- Det giver jo sig selv, at jo mere materiale man kan sikre, jo mere kan det hjælpe efterforskningen, siger han.


Nyhedsoverblik