Betjente forvirrer i sag om anholdelse med brækket arm

Mand var tiltalt for at modsætte sig anholdelse, men frifindes efter politifolks modstridende forklaringer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kostede en dengang 25-årig mand en brækket arm, da han i februar 2014 blev anholdt af politiet i Nykøbing Falster.

Manden selv blev efterfølgende tiltalt for at have modsat sig anholdelsen.

Det skete, fordi han ifølge anklagemyndigheden strittede imod og skubbede til den ene betjent, da to politiassistenter ville lægge ham i håndjern.

Nu er manden imidlertid frifundet for at have forsøgt at forhindre anholdelsen. Retten i Nykøbing Falster begrunder navnlig afgørelsen med, at de involverede betjentes forklaringer ikke stemmer overens.

quote De to betjente, som deltog i anholdelsen af min klient, har afgivet modstridende forklaringer. De kan jo ikke begge fortælle sandheden, så en af dem må have forklaret noget i retten, som ikke er sandt

Anders Rohde, tiltaltes forsvarer

Har afgivet modstridende forklaringer

Og det er opsigtsvækkende, mener den tiltaltes forsvarer, Anders Rohde.

- Jeg mener afgjort, at det betyder noget for politiets troværdighed i den konkrete sag, siger Anders Rohde.

- De to betjente, som deltog i anholdelsen af min klient, har afgivet modstridende forklaringer. De kan jo ikke begge fortælle sandheden, så en af dem må have forklaret noget i retten, som ikke er sandt.

I retten forklarede den ene politibetjent, at den 25-årige kæmpede imod og blandt andet spændte i overkrop og arm, da han blev anholdt.

Strittede imod anholdelsen

Men hans kollega oplevede situationen anderledes. Det var ikke hans opfattelse, at den tiltalte "aktivt strittede imod anholdelsen".

- Der var ikke mere modstand end ved enhver anden anholdelse, refereres politividnets forklaring i en udskrift af retsbogen.

Kort efter episoden i 2014 blev sagen om anholdelsen, som resulterede i en brækket arm, anmeldt til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

DUP indledte en sag, som senere blev opgivet. Blandt andet med den begrundelse, at manden selv havde modsat sig anholdelsen.

Advokat Anders Rohde har derfor sendt den nye dom til DUP med indstilling om, at klagemyndigheden søger at genoptage sagen mod de to betjente.

Betjent fik ben i klemme

Hans klient har gennem sagen nægtet sig skyldig. Han var desuden tiltalt for et par andre forhold, som han blev kendt skyldig i.

De handlede om forstyrrelse af den offentlige orden.

Manden havde forinden anholdelsen blandt andet råbt ad folk på gaden og smækket med en dør i en politibil.

I den forbindelse fik den ene betjent sit ben i klemme.


Nyhedsoverblik