Besøgsrekord: Folk strømmer til Vikingeborgen Trelleborg

Trelleborg har solgt rigtig mange billetter denne sæson. For tredje år i træk slår museet rekord med et besøgstal på 80.000 gæster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis man gerne vil helt tæt på vores forfædre, vikingerne, og opleve en 1000 årgammel vikingeborg, så er Trelleborg det helt rigtige sted at tage hen.

Og der er åbenbart flere og flere, der ønsker at træde ind i historien. For tredje år i træk, slår Trelleborg besøgsrekord. I år har der været omkring 80.000 besøgende.

Det skriver Trelleborg i en pressemeddelelse.

I løbet af sæsonen, der sluttede 31. oktober, er der gået 65.699 ind ad døren til museet ved Trelleborg, men samtidig er Trelleborg begyndt at tælle de gæster, som besøger borgen efter museets lukketid, og det har resulteret i godt 14.000 flere gæster i statistikken.

quote Det er en blanding af øget markedsføring, gratis adgang, styrket formidling, som giver gæsterne en endnu bedre oplevels

Anne-Christine Larsen, daglig leder af Trelleborg

- Jeg er glad for, at vi nu har fået et tal for, hvor mange der besøger vikingeborgen efter museets lukketid, men jeg er også glad for, at selv uden dem har vi haft en fremgang på næsten 10.000 flere gæster på museet sammenlignet med 2015, hvor besøgstallet var på 56.478, siger Anne-Christine Larsen, der er daglig leder af Trelleborg.

Positiv spiral

Anne-Christine Larsen forklarer det gode besøgstal med, at Trelleborg er kommet ind i en positiv spiral.

- Det er en blanding af øget markedsføring, gratis adgang, styrket formidling, som giver gæsterne en endnu bedre oplevelse samt ikke mindst den opmærksomhed, som projektet Ny Trelleborg formår at skabe omkring vikingeborgen, fortæller Anne-Christine Larsen.

Og nyheden er da også nået til borgmesteren i Slagelse, Stén Knuth:

- Trelleborg er et fantastisk sted, og det er dejligt, at stadig flere turister vælger at besøge museet og vikingeborgen. Vi samarbejder med Nationalmuseet om at udvikle Trelleborg, så vi i fremtiden bliver endnu bedre til at fortælle om Harald Blåtands tid i et nyt oplevelses- og videncenter, som kan trække endnu flere gæster til Trelleborg, siger Stén Knuth, der for nylig kunne glæde sig over en donation på 15 millioner kroner til Ny Trelleborg fra Augustinus Fonden.

Vikinger går ikke i vinterhi

Selv om Trelleborg nu er lukket for sæsonen, er Anne-Christine Larsen og hendes vikinger ikke gået i vinterhi. De har stadig enkelte arrangementer, og de arbejder med at planlægge den kommende sæson.

Trelleborg slår porten op igen den 1. april 2017.


Nyhedsoverblik