Besøg på Dragsholm Slot: I byen uden mor og far

Dragsholm Slot blev onsdag aften invaderet af et lidt yngre publikum end normalt. Restauranten på det gamle slot var nemlig med i Smagens Time.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Riddersalen på Dragsholm Slot sad 100 forventningsfulde sultne unge onsdag aften klar til at smage hvad slottets kokke havde bikset sammentil dem.

Det gjorde de som en del af det landsdækkende initiavtiv Smagens Time, som er et forsøg på at friste børn til at prøve andet end fiskefiletter med pomfritter og spagetti med kødsovs.  Når der er Smagens Time får de unge deltagere serveret der en 3-retters menu sammensat af årstidens råvarer til den beskedne pris af  150 kr.

Ingen adgang for forældre

To af aftenens yngste gæster, 8-årige Sarah Juul og Isabella Wesselhoff fra Holbæk, havde store forventninger og en lille smule sommerfugle i maven ved tanken om at skulle på restaurant uden mor og far. Når der er Smagens Time, er der nemlig ikke adgang for forældre.

- Det bliver sjovt. Ja, og vi er også lidt spændte, siger pigerne, da TV ØST møder dem i den smukke slotsgård inden middagen. 

Svinenakke og kartoffelmos

Fælles for de deltagende restauranter ved årets Smagens Time er, at de skulle bruge rapsolie, grisekød og æbler til de tre retter. Dagens menu på Dragsholm Slot lød:

  • Suppe af pastinakrod med ristede solsikkekerner
  • Langtidsstegt svinenakke marineret med kryderier fra slottes egen have, og serveret med kartoffelmos lavet med løvstikke
  • Æblegrød med fløde, lavet på estragon

Udfordrer børnene

Køkkenchefen på Dragsholm, Claus Henriksen kunne godt have valgt det sikre kort pizza og burgere, men bruger lejligheden til at præsentere de unge gæster for mere spændende smage.

- Når vi nu har muligheden, og de kommer og gerne vil prøve noget andet, hvorfor så ikke lave noget, som er en lille smule anderledes, spørger Claus Henriksen.

Det er sjette år, at der afholdes Smagens Time for de 5- 15-årige. Det er Meyers Madhus og Claus Meyers fond Melting Pot, der står for at gennemføre projektet, og overskuddet går til fondens arbejde med at hjælpe udsatte børn og unge i Bolivia og Brownsville, New York.


Nyhedsoverblik