Beslutning kan udløse erstatninger: Stormråd vurderer oversvømmelse torsdag

Først i løbet af torsdagen ventes Stormrådet at beslutte, om vi blev ramt af stormflod.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Var de store oversvømmelser natten til onsdag og onsdag stormflod – eller var det bare helt naturlige oversvømmelser?

Det spørgsmål skal Stormrådet efter planen tage stilling til torsdag, hvor de træder sammen for at afgøre, om der rent faktisk var tale om stormflod, da kystegne langs Holbæk Fjord, Storebælt og omkring Lolland og Falster natten til onsdag og onsdag blev ramt af forhøjet vandstand og oversvømmelser.

Det oplyser Stormrådet på sin hjemmeside.

De store vandmasser er presset op imod vores kyster af stormen Alfrida, der passerede Danmark og Sverige tirsdag og onsdag.

Allerede onsdag besluttede Stormrådet, at der er tale om stormflod langs den fynske nordkyst – men landets øvrige oversvømmelser bliver først vurderet torsdag, oplyser rådet.

Afgør, om det er stormflod

Det er Stormrådet, der i forsikringsmæssig og juridisk sammenhæng afgør, om der har været tale om stormflod. Det har stor betydning, hvis man skal søge erstatning efter det voldsomme vejr.

Der er i vores område målt op til 1,56 meters forhøjet vandstand, hvilket normalt udløser en erklæring om stormflod.

Erklæres der stormflod, og er du ramt af oversvømmelserne, så kontakt dit forsikringsselskab, der kan hjælpe med den videre håndtering af din sag.

Stormrådet er et uafhængigt råd. Rådets medlemmer er en uafhængig formand og repræsentanter fra kommuner, ministerier, forsikringsselskaber og Forbrugerrådet. Rådet har til opgave at afgøre, om der skal udbetales erstatning for skader efter oversvømmelse og stormfald, og om der har været stormflod. Det er forsikringsselskaberne, der modtager og behandler anmeldelser af stormflodsskader og afgør, om der skal udbetales erstatning i den enkelte sag.  

Læs mere hos Stormrådet her.


Nyhedsoverblik