Bertel Haarder genopstiller ikke – ny V-kandidat i Slagelse

Efter mange år i Folketinget trækker Bertel Haarder (V) sig til fordel for et job som generalkonsul i Flensborg. Morten Dahlin overtager hans plads.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Slagelsekredsen får et nyt medlem af Folketinget til september næste år – og et ungt et af slagsen.

27-årige Morten Dahlin (V) overtager nemlig den garvede Folketingspolitiker Bertel Haarders (V) plads på tinge, når han fratræder til fordel for en stilling som generalkonsul i Flensborg.

Det oplyser Morten Dahlin selv i en pressemeddelelse.

- Jeg er helt overvældet og ekstremt stolt. Det er en kæmpe opgave, som jeg gælder mig til at give mig i kast med. Der er en masse ting, jeg gerne vil kæmpe for, og så glæder jeg mig til at knokle for min valgkreds og mit lokalområde, siger han.

Morten Dahlin sidder i byrådet i Greve, men er opstillet og nu valgt i Slagelsekredsen. Han er desuden tidligere formand i Venstres Ungdom.

Haarder er fra grænselandet

Bertel Haarder har siden 2011 været Folketingsmedlem for Venstre i Sjællands Storkreds, men han kommer oprindeligt fra grænselandet. Og det er en af grundene til, at udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) har valgt at indstille Haarder til jobbet som generalkonsul.

- Jeg er sikker på, at han med sin særlige personlige baggrund, opvækst i grænselandet og store engagement vil blive en gevinst for Danmark, for samarbejdet med de lokale myndigheder og for dialogen med det danske mindretal syd for grænsen, siger udenrigsministeren i en pressemeddelse.

Også Haarders arvtager tror, at den erfarne politiker vil gøre det godt i rollen som generalkonsul.

-Jeg ønsker Bertel stort tillykke med de nye udfordringer i grænselandet. Det er et stort ansvar og en kæmpe ære at efterfølge en legende som Bertel Haarder i Folketinget, og jeg vil gøre mit allerbedste for at leve op til det store ansvar, slutter han.

Morten Dahlin var kun 135 stemmer fra at blive valgt ved Folketingsvalget i 2015.


Nyhedsoverblik