Beredskabschef: Vi har pumpet vand nok til 12 OL-svømmebassiner væk i Lundby

Beredskabsstyrelsen er færdige med at pumpe vand væk fra Sværdborgvej i Lundby.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg kan ikke lige huske, at tøsne og regn har givet de oversvømmelser, vi har set her. Men jeg kan jo tage fejl.

Sådan siger chef for Beredskabsstyrelsen Sjælland, Stig Hammershøj, efter han og mandskabet har pakket sammen på Sværdborgvej i Lundby.

quote Det er i hvert fald mere omfangsrigt, end vi har været vant til

Stig Hammershøj, chef for Beredskabsstyrelsen Sjælland

For de er færdige med at pumpe de store vandmasser væk fra området. Men det betyder dog ikke, at der er tørt i området omkring Sværdborgvej.

- Der vil løbe noget vand til, fordi der stadig er vand i jorden. Vi har pumpet så meget vand, vi kan. Det vil sige, der ligger et par centimeter vand, som man vil sjappe rundt i stadig. En pumpe kan kun pumpe det vand væk, som den er dækket med, forklarer Stig Hammershøj.

30.000 kubikmeter vand

Og det har været en stor opgave i Lundby. Mellem seks og 10 mand har der på skift været igang i Lundby siden mandag aften.

- Vi har pumpet omkring 30.000 kubikmeter vand væk, hvilket svarer til 12 OL-svømmebassiner, fortæller Stig Hammershøj og tilføjer:

- Så meget vand har der jo ikke været på noget tidspunkt. Men det er noget med, at når man pumper vand væk, så løber der mere til, så det er ikke sådan, at der har ligget 12 svømmebassiner, siger han.

Winni Bøge Jensen
Læs også
Winnis grund står under vand
Winni Bøge Jensen
Læs også
Winnis grund står under vand

Bare at få vandet væk har været en opgave.

- Lundby var lidt kompliceret, i og med der var så meget vand, at vi måtte trække slanger hen over veje for at få det langt nok væk, siger han.

Har ofte været storme

Det er ifølge beredskabschefen, ikke ofte, at beredskabet assisterer efter sne og regn på den måde.

- Jeg har set lignende, men det har nok mere været i forbindelse med storme, hvor vi har assisteret. Det er i hvert fald mere omfangsrigt, end vi har været vant til, siger han.

Beredskabsstyrelsen Sjælland har også været tilstede nord for Faxe og er fortsat i dag, torsdag til stede i Tølløse, hvor man fortsat pumper vand væk. Her forventer beredskabschefen, man er færdige i dag. 

Det er kommunernes ansvar at holde vejene fri, og det er derfor også kommunerne der har ansvaret for at holde øje med, om der opstår oversvømmelser igen, efter Beredskabsstyrelsen har forladt stederne. 

Vandmasser i Lundby
Læs også
Oversvømmelser har toppet på Sydsjælland og øerne
Vandmasser i Lundby
Læs også
Oversvømmelser har toppet på Sydsjælland og øerne

 


Nyhedsoverblik