Benløsegården er lukningstruet

SFO'en Benløsegården i Benløse, der er for børn med forskellige forudsætninger, er truet af lukning på grund af spareplaner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Benløsegården, som er et SFO-tilbud for børn fra 3.-6. klasse i Ringsted Kommune er havnet på listen over spareforslag i Ringsted Kommunes budget for 2017. 

SFO-tilbuddet har både børn fra  Byskovskolen, Afdeling Asgård med en centerafdeling, der samler børn med handicap fra hele Sjælland, Lolland og Falster og afdeling Benløse, der er en almindelig folkeskole. 

Benløsegården er beliggende på et gammelt husmandssted, hvor de har mange forskellige dyr, som skal lære børnene at tage ansvar. Alt dette foregår med alle slags børn fra alle samfundslag, hvor børn med forskellige handicaps er en naturlig del af dette. 

Skaber større forståelse

Lone Svoldgaard Jensen, som har en datter i SFO'en, er begejstret over tilbuddet.

-  Vicoria elsker at være der på grund af dyrene. Der findes ingen lignende tilbud i kommunen. Det er så unikt og står uden sammenligning, siger Lone Svoldgaard Jensen.

Ifølge Ole Steen Nielsen, chefkonsulent i Nationalt Videncenter for inklusion og eksklusion, UC SYD, er det positivt, at der findes tilbud, hvor børn med forskellige forudsætninger omgås.

- Man lærer, at alle har noget at byde ind med uanset handicap - og man skaber en større forståelse af hinandens forskelligheder. Hvis man begrænser denne adgang, er der risiko for, at man stopper med at have forståelse for hinanden, siger Ole Steen Nielsen.

Finn Pilgård, skoleleder på Byskovskolen, mener, at Benløsegården har noget helt særligt.

- Det er et unikt og fantastisk tilbud. Jeg kan se, at børnene fra skolens to forskellige afdelinger mødes, og der bliver dannet gode venskaber, siger Finn Pilgård.

Udfaldet er stadig uvist

Henrik Hvidesten, borgmester i Ringsted Kommune, kan endnu ikke sige noget om, hvad der kommer til at ske med Benløsegården.

- Vi går i gang med at drøftelserne efter sommerferien på linje med andre budget-forslag. Vi drøfter hvert enkelt budgetforslag, og så må vi se, hvilket forslag der kommer til at indgå i det endelige budgetforlig.

 


Nyhedsoverblik