Pensionist og kvinde kræver 150.000 kroner i Emilie Meng-sag

I oktober ransagede politiet en adresse i Korsør fem gange i forbindelse med sagen om forsvundne Emilie Meng.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

To beboere fra Korsør kræver tilsammen 150.000 kroner i erstatning for fem ransagninger, som politiet har foretaget i forbindelse med sagen om den forsvundne teenager Emilie Meng.

Det oplyser beboernes advokat, Steen Djurtoft.

Ud over de 150.000 kroner kræver beboerne - en mand og en kvinde - yderligere erstatning for udbedring af borede huller samt oprydningsarbejde, rengøring og maling efter en ransagning 23. oktober.

Hørt lyde fra en indespærret person

quote  Vi har krævet en højere erstatning end den normale takst, der ligger på et par tusinde kroner. Især den sidste ransagning 23. oktober var meget belastende for mine klienter

Steen Djurtoft, advokat

Allerede for tre uger siden meddelte en 67-årig pensionist, der var udsat for ransagningen, at han ville søge en betydelig erstatning. Det er den, der nu er sat beløb på.

- Vi har krævet en højere erstatning end den normale takst, der ligger på et par tusinde kroner. Især den sidste ransagning 23. oktober var meget belastende for mine klienter, siger Steen Djurtoft.

Ransagningen 23. oktober kom i værk, efter at nogle naboer endnu en gang meldte de to beboere til politiet. De havde aflyttet adressen og mente at have hørt lyde fra en indespærret person.

Anmeldelsen blev sendt til justitsministeren

Anmeldelsen blev ikke kun sendt til politiet, men også til justitsministeren, og det mener advokaten, kan have lagt ekstra pres på politiet.

- Desuden foregår ransagningen under massiv mediebevågenhed. Der bliver blandt andet boret huller i gulvene, men man finder ingenting. Jeg har ikke nogen erindring om et forløb, der minder om dette, forklarer Steen Djurtoft.

quote Der bliver blandt andet boret huller i gulvene, men man finder ingenting. Jeg har ikke nogen erindring om et forløb, der minder om dette

Steen Djurtoft, advokat

Forsvandt fra Korsør Station 

Den dengang 17-årige Emilie Meng forsvandt fra Korsør Station natten til 10. juli. Den unge kvinde, som siden er fyldt 18, havde forinden været på bytur med venner i Slagelse.

Mistanken blev rettet mod den mandlige pensionist på grund af aflytninger foretaget af hans naboer i Korsør, der mente, at han var indblandet i sagen. De fortalte politiet, at de havde hørt mistænkelige lyde fra hans hus.

Steen Djurtoft har tidligere politianmeldt naboen for aflytningerne

Tårnborgvej2
Læs også
67-årig fra Korsør: Private personer aflyttede mig
Tårnborgvej2
Læs også
67-årig fra Korsør: Private personer aflyttede mig

 

Politiet appellerer nu i stærke vendinger til de velmenende borgere, der prøver at hjælpe med at finde Emilie Meng: Lad os stå for efterforskningen. Politiets appel kommer samme dag, som BT bringer historien om pensionisten Finn Petersen fra Korsør, som blev overvåget af private.

 


Nyhedsoverblik