Beboere indespærret under ildebrand

Bo Nilsson fra Nakskov kunne ikke komme ud af sin lejlighed på 2. sal på grund af en brand. Branden, der muligvis var påsat, skaber utryghed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Beboerne i opgang 24 C i Bredgade i Nakskov er rystede.  Fem minutter over midnat natten til lørdag blev der slået alarm på grund af en brand på 2. sal.

Bo Nilsson, der bor på 2.  sal, og naboen kunne ikke komme ud af deres lejligheder. 

- Det er en mærkelig fornemmelse at stå med. Det er ikke noget, folk skal opleve, siger Bo Nilsson.

En underbo på 1. sal fortæller til TV ØST, at han og nogle venner kort skal forbi lejligheden på deres bytur. De opdager branden, får slået alarm og forsøger at slukke den.

- Hvis han ikke var kommet hjem, eller jeg havde lagt mig til at sove, så var det ikke sikkert, at nogen havde opdaget ilden før det måske havde været for sent, siger Bo Nilsson.

- Det ser vi meget alvorligt på. En brand i en etageejendom med personer i lejlighederne det er altid noget, der er meget alvorligt, siger Ove Christoffersen, der er vagtchef ved Sydsjællands-  og Lolland-Falsters Politi.

Muligvis påsat
Ifølge underboen så det ud til, at der var sat ild til nogle poser med affald, og der var muligvis brugt brændbar væske, da ilden blev ved med at blusse op, selv om de hældte spandevis af vand på.

- Vi har efterforskere dernede for at undersøge branden, så vi måske kan fastslå brandårsagen, siger Ove Christoffersen. 

Flere beboere fortæller, at der også var en brand i kælderen for nogle måneder siden, og de er utrygge ved at bo der. 

- Med det der er sket det sidste stykke tid, så er det ikke særlig betryggende at bo der, så jeg vil nok finde et andet sted at bo, siger Bo Nilsson.

Bo Nilsson og naboen er blevet genhuset på grund af sod- og røgskader i ejendommen.

 


Nyhedsoverblik