Beboer i teltlejr: Undskyld for ballade

Asylansøgerne i teltlejren i Næstved har været glade for at bo der, men undskylder for den ballade, der har været.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Om lidt bliver det sidste telt i asyllejren i Næstved tømt og pakket sammen, og de godt 300 beboere skal have et andet sted at bo. Teltlejren skal lukke 1. oktober.

Og det er beboerne kede af, for de har været glade for at bo der og er bekymrede for, hvad der nu skal ske.

- Jeg er ked af det, for vi er glade for at være her med vores lejr-naboer. Vi respekterer lukningen, men jeg forstår ikke, hvorfor lejren skal lukke, siger beboer i teltlejren Mustafa Hameed til TV ØST.

Nogle var utilfredse

Det er blandt andet det faktum, at de kan blive flyttet til vidt forskellige steder i landet, der gør beboerne kede af det.

quote Man er ikke klar over, hvad man er glad for, før man mister det.

Susan Knage Møller, lejrchef

- Her har vi lært personalet at kende og fået venner. Og nu skal vi flytte til et sted, vi ikke kender, siger Kasahun Wubshet, som dog tilføjer:

- Men så længe det er i Danmark, så er det okay.

Der har ellers tidligere været historier om, at beboerne var utilfredse med at bo i telt, men som lejrchef Susan Knage Møller sagde til TV ØST i går aftes:

- Man er ikke klar over, hvad man er glad for, før man mister det.

Uro i lejren

Teltlejren i Næstved har flere gange været i modvind. Blandt andet efter en medarbejder lagde en beboer i benlås og i starten af juli blev fire asylansøgere anholdt efter et masseslagsmål. Og asylansøger Reza Fazli er ked af, hvis lejren har været til gene for naboerne i området.

- Der er nogle flygtninge i asylcentret, der har lavet ballade. Det er ikke godt, og jeg vil meget gerne sige undskyld til alle naboerne til asylcentret. Undskyld, siger han.

Lukningen af teltlejren sker som et resultat af, at der er kommet langt færre asylansøgere til Danmark end ventet i år. I 2015 søgte omkring 21.000 asyl i Danmark, mens tallet indtil videre i år kun ligger på 4.700 ansøgere.


Nyhedsoverblik