Beboer i Ringparken: - Man tør ikke altid sige, hvor man bor

Ringparken i Slagelse har længe været på den såkaldte ghettoliste. Og det er et stempel, der ikke er godt for området, mener tre beboere i området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg synes, her er dejligt.

Sådan siger Michelle Mortensen, som bor i Ringparken i den nordlige del af Slagelse, selvom området faktisk står på Udlændinge-, Integration og Boligministeriets såkaldte ghettoliste. En ghettoliste, man kun kommer på, hvis området opfylder tre ud af fem særlige ghettokriterier - høj arbejdsløshed, stor andel af indvandrere, lav indkomst, lav uddannelsesgrad og høj kriminalitetsrate.

Men Michelle Kristensen står ikke alene. To andre beboere, Abdi Ali og Jan Jensen, er enige, og de mener alle tre, at boligområdet lider under at blive omtalt som en ghetto:

- En gang imellem tør man ikke sige, hvor man bor, fordi så kommer det frem med det samme, at "nåh ja, men det er jo et ghettoområde, et balladeområde og sådan noget", og det er det jo slet ikke, siger Jan Jensen. 

- Det rammer de unge

1. december offentliggør Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet den såkaldte ghettoliste.

Ringparken i Slagelse har været på listen i flere år, og Abdi Ali mener, at ghettostemplet især rammer de børn og unge, der bor i Ringparken:

- Hvis de for eksempel skal søge praktikplads eller arbejde, så er det jo en barriere, for de bliver jo spurgt om, hvor de bor, siger han.

Ringparken vil af ghettolisten

I Ringparken er målet at komme af ghettolisten i år 2025.

For at nå denne ambition har Boligforeningen, FOB - Slagelse planer om et helt nyt byområde, der skal gøre det attraktivt at bo i kvarteret. 

Der skal bygges flere boliger og boligformerne skal være en blanding af ejer-, andel- og lejeboliger.

Det glæder de beboere, TV ØST har mødt i Ringparken.

- Jeg tror, det er et rigtig godt tiltag for området, fordi selvom her ikke er så meget ballade, så vil folk ikke rigtig herud og bo, siger Michelle Mortensen.

- Det vil blive mere interessant at bo her, og jeg håber, det vil give meget mere liv her, siger Jan Jensen.

 


Nyhedsoverblik