Bandidos forlader omstridt rockerborg i Holbæk

Rockergruppen Bandidos rømmer lørdag sit klubhus på Østerstræde i det centrale Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Bandidos forlader netop nu sit tilholdssted i det centrale Holbæk.

Det bekræfter Midt- og Vestsjællands Politi over for TV ØST.

Rockergruppen forlader tilholdsstedet på Østerstræde 4 i det centrale Holbæk, efter byen siden begyndelsen af oktober har været centrum for en bandekonflikt mellem Bandidos og en ifølge politiet uorganiseret bandegruppering fra boligområdet Vangkvarteret.

quote Vi ved ikke, hvor de flytter hen

Michael Sehested, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi

Netop på grund af konflikten har Holbæk Kommune og Midt- og Vestsjællands Politi indført en række forbud mod ophold på ejendommen. Derfor et det ulovligt for alle personer at opholde sig på adressen.

Men politiet har givet rockerne lov til at hente deres ejendele, og de vil ikke blive straffet for at overtræde hverken kommunens samlingsstedsforbud eller politiets adgangsforbud rettet mod tilholdsstedet.

Brand ved Bandidos i Holbæk
Læs også
Få overblikket:
Det ved vi om bandekonflikten i Holbæk
Brand ved Bandidos i Holbæk
Læs også
Få overblikket:
Det ved vi om bandekonflikten i Holbæk

- Efter anmodning fra beboerne i Østerstræde 4 har Midt- og Vestsjællands Politi i dag midlertidigt suspenderet opholdsforbuddet på ejendommen, idet beboerne ønsker at fraflytte ejendommen, oplyser Michael Sehested, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Flere betjente i området

Mens cirka otte medlemmer af Bandidos er ved at rømme deres tilholdssted, er der ifølge vagtchef Michael Sehested ekstra politi i området.

Artiklen fortsætter under billedet.

Rockernes tilholdssted har flere gange været udsat for angreb, hvor ukendte gerningsmænd blandt andet har kastet en håndgranat mod adressen.
Rockernes tilholdssted har flere gange været udsat for angreb, hvor ukendte gerningsmænd blandt andet har kastet en håndgranat mod adressen. Foto: Michael Nordborg

- Vores tryghedsskabende patrulje var alligevel i området, og der er kommet en hundepatrulje forbi stedet. Vores indsatsleder er også på stedet. De kigger lige med, fordi de snakker godt med dem fra Bandidos. Men alting foregår roligt, siger Michael Sehested.

- De har indtil i morgen til at få bygningen tømt for ejendele, tilføjer vagtchefen.

Ransagning Holbæk
Læs også
Holbæk vil tvinge rockere ud af byen efter voldsomme uroligheder
Ransagning Holbæk
Læs også
Holbæk vil tvinge rockere ud af byen efter voldsomme uroligheder

Det er usikkert, hvorfor rockergruppen flytter fra klubhuset på Østerstræde.

- Vi ved ikke, hvor de flytter hen. Vi har forsøgt at spørge, men det står hen i det uvisse, fortæller Michael Sehested.

Voldelige sammenstød

De flere uger med blandt andet voldelige sammenstød mellem rockergruppen Bandidos og bandegrupperingen fra boligområdet Vangkvarteret fik onsdag den 17. oktober Midt- og Vestsjællands Politi til at oprette to visitationszoner.

De to visitationszoner gav politiet beføjelser til uden mistanke at kontrollere, om nogen i området besidder eller bærer våben.

Artiklen fortsætter under billedet.

Visitationzonerne i indre by samt Vangkvarteret i Holbæk var gældende fra den 17. oktober til og med 31. oktober 2018.
Visitationzonerne i indre by samt Vangkvarteret i Holbæk var gældende fra den 17. oktober til og med 31. oktober 2018. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Rockernes tilholdssted har flere gange været udsat for angreb, hvor ukendte gerningsmænd blandt andet har kastet en håndgranat mod adressen. Ingen personer kom dog til skade ved episoden.

Politiet ønsker på nuværende tidspunkt ikke at komme med yderligere oplysninger i sagen.

Borgmesteren i Holbæk Kommune, Christina Krzyrosiak Hansen (S), ønsker på nuværende tidspunkt heller ikke at udtale sig om flytningen.

Den 25. oktover kastede ukendte gerningsmænd en håndgranat mod Bandidos' klubhus i Holbæk. Som en konsekvens udvidede politiet visitationszonen i byen, ligesom det blev forbudt for personer at opholde sig i huset på Østerstræde.

Nyhedsoverblik