Balladen i Slagelse: Blå bloks klagesag kan tage lang tid

Blå blok vil klage over ændringen i styrelsesvedtægten. Men det kan tage alt fra et halvt til et helt år. Foto: Martin Stilling - TV ØST

Oppositionen i Slagelse Kommune vil klage over ændringen i styrelsesvedtægterne. Men det kan trække ud, lyder det fra Ankestyrelsen.

Der kan gå alt fra et halvt år til et helt år, før der er en afgørelse.

Sådan lyder det fra Ankestyrelsen om oppositionspartierne i Slagelse Kommune, der vil klage over John Dyrby Paulsen (S) og kompagnis beslutning om en ændring af styrelsesvedtægten.

Det skriver Sjællandske.

En beslutning, hvor man skar udvalgene ned fra ni til syv, og som oppositionspartierne kaldte for en politisk udrensning, da ændringen betød, at blå blok mistede fem udvalgsformandsposter og flertallet i flere udvalg. 

Læs også -Jeg har ikke foretaget nogle ulovlige beslutninger

Kan være i strid med loven

Foruden at klage til Ankestyrelsen vil oppositionen også gå rettens vej.

Det sker, efter der er faldet dom i en sag fra Randers. En sag, der minder om Slagelse Kommunes. For tilbage i 2015 ændrede et smalt flertal udvalgsstrukturen og afsatte tre udvalgsformænd i Randers Byråd. Og det har tre dommere nu fastslået, at det var ulovligt.

Artiklen fortsætter under artiklen.

00:40

Se eller gense indslaget: Slagsmålet blandt politikerne i Slagelse Kommunes byråd fortsætter endnu en gang. Nu er oppositionen klar til at gå rettens vej for at få tilbagerullet flertallets seneste beslutning.

Luk video

Og det får Roger Buch, der er kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, til at så tvivl om, hvorvidt John Dyrby Paulsen har handlet i strid med loven.

- Man bør genoverveje, om den beslutning man har truffet er lovlig. For de begrundelser der har været i Slagelse er en fuldstændig parallel til det, der er foregået i Randers, siger Roger Buch til TV ØST.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App