Bagmand skal ti år i fængsel i kæmpe narkosag

En narkobagmand fik nedsat sin straf ved Landsretten - men skal stadig være 10 år i fængsel.

En gruppe narkobagmænd kan se frem til at tilbringe flere år i fængsel i en sag om handel med store mængder narkotika.

En mand, der anses for at være en af hovedmændene i en sjællandsk sag om omfattende handel med amfetamin, har mandag fået sin straf nedsat i Østre Landsret.

Den 29-årige Raja Shah Sawor Razzaq Khan blev for et år siden i Retten i Næstved idømt 12 års fængsel for at have håndteret omkring 30 kilo amfetamin, og den straf er nu nedsat til 10 år.

I alt er fem mænd mandag blevet dømt for deres roller i den omfattende narkohandel. Af de resterende fik endnu en nedsat sin straf, så den blev afkortet med et år, mens to andre fik skærpet deres straffe med hver et år.

For den sidste - 30-årige Mikhail Mihajlovich - valgte landsretten at stadfæste byrettens dom på ni års fængsel for køb af mindst 26 kilo amfetamin.

Udløber af stor rockersag

Sagen er en udløber af en anden straffesag, hvor en person i oktober 2012 modtog en anbringelsesdom for at have indført i omegnen af 160 kilo amfetamin til Danmark. Denne mand har ifølge anklagemyndigheden en tilknytning til Bandidos.

Amfetaminen er blevet købt af en stribe mænd, blandt andre de fem, der mandag fik deres ankesag afgjort. De har alle købt store mængder.

Paul Bjørn Andersen, der er 47 år, fik i byretten otte års fængsel for at have købt mindst 10 kilo amfetamin. Den straf skærpede landsretten til ni års fængsel.

Også 38-årige Tonny Glaston Jensen fik et år ekstra i landsretten. Han fik i byretten syv års fængsel for køb af mindst 9,5 kilo amfetamin, men landsretten fandt, at straffen skulle op på otte år.

Til gengæld fik den 38-årige Pedro Felipe Marin sin dom på seks års fængsel for mindst fire et halvt kilo amfetamin nedsat til fem år bag tremmer.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App