Bagermester efter pistoltrussel: Vi er meget berørte af hændelsen

En 54-årig kvindelig ansat i Pabst Bakery i Maribo blev tidligt onsdag morgen truet med en pistol. Foto: Google Street View

På bageriet Pabst Bakery i Maribo er personalet meget berørte, efter en ukendt gerningsmand tidligt onsdag morgen truede en ansat med en pistol.

- Kære kunder. Vi beklager, hvis vi er lidt ved siden af os selv idag.

Sådan starter et opslag på Facebook fra bageriet Pabst Bakery i Maribo. For tidligt onsdag morgen blev en 54-årig kvindelig ansat i bageriet truet med en pistol.

- Hun er meget chokeret og berørt af hændelsen, fortæller bagermester Marc Pabst til TV ØST. 

Om det skal have konsekvenser for, hvordan vi holder åbent fremover, eller om vi skal have videoovervågning, ved jeg ikke endnu

Marc Pabst, bagermester, Pabst Bakery

Det var klokken 06.39, at en gerningsmand kom ind i bageriets baglokale.

Her opsøgte manden den 54-årige kvinde med en pistol. Han pegede på kvinden med pistolen, og trykkede på aftrækkeren, men der var ikke ammunition i pistolen, så derfor skete der ikke noget. 

Manden forsvandt herefter ud af bageriet igen.

- Hun ved ikke, om det var en ægte eller en splatterpistol. Det er svært at se i sådan en situation, fortæller Marc Pabst.

Hvad fanden laver du?

Selvom kvinden var chokeret i øjeblikket, da det skete, fandt hun, ifølge Marc Pabst, alligevel mod til at sige noget til gerningsmanden.

- Hun sagde: "Hvad fanden laver du? Tag den maske af", eller noget i den stil. Vi har snakket om, at når man står i den situation, når man ikke at tænke så meget, så det får hun bare sagt, fortæller Marc Pabst.

Læs også Bagerjomfru truet med pistol: Gerningsmand trykkede på aftrækkeren

Gerningsmanden bad ikke om noget, og han tog heller ikke noget med sig, da han gik. Der er ifølge Marc Pabst intet der tyder på, at kvinden skulle kende manden.

Den 54-årige kvinde har valgt at blive på arbejdet i dag, og ifølge Marc Pabst er hun blevet tilbudt psykologhjælp, ligesom at man bruger tid på at snakke hændelsen igennem blandt de ansatte.

Ikke første gang det sker

Det er ikke første gang, at ansatte i Pabst Bakery oplever at blive truet med pistol.

For ifølge Marc Pabst var bageriet udsat for et væbnet røveri for cirka et år siden. Og nu overvejer man i bageriet, om det skal have konsekvenser.

- Det er anden gang, og det sætter sine spor blandt de ansatte. Om det skal have konsekvenser for, hvordan vi holder åbent fremover, eller om vi skal have videoovervågning, ved jeg ikke endnu. Men de ansatte skal ikke gå og være utrygge, siger Marc Pabst. 

Politiet efterlyser vidner efter episoden, og de har offentliggjort et signalement af manden. Marc Pabst og de ansatte håber, at nogen kan hjælpe med at finde frem til gerningsmanden.

- Det var også derfor, jeg skrev opslaget. Dels for at fortælle om det, men også fordi jeg håber, folk har set noget, siger Marc Pabst. 

MANDEN BESKRIVES SOM:

  • 18-20 år gammel
  • Indvandrerbaggrund
  • Talte dansk med accent
  • Iført mørkt tøj og sorte Adidas-bukser med hvide striber
Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App