Audi fra Haslev kommer på millioner af frimærker

Den 9-årige retriever Audi logrer ekstra meget for tiden. Hun får nemlig lov at pryde en helt ny serie frimærker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nogle hunde har for vane at bjæffe voldsomt efter postbude. Men den slags uvaner skal man ikke vente af hunden Audi fra Haslev. For når posten kommer forbi, vil frimærkerne nemlig snart være prydet med et fint billede af Audi.

Den 9-årige gule labrador havner på millioner af frimærker, fordi hendes ejer, Leif Stonor Nielsen, har nomineret hende til en helt særlig konkurrence, som PostNord står bag.

Hund på frimærke
Læs også
Landets sødeste eller dygtigste hunde får deres eget frimærke – er din hund en af dem?
Hund på frimærke
Læs også
Landets sødeste eller dygtigste hunde får deres eget frimærke – er din hund en af dem?

Her fik hundeelskere landet over mulighed for at nominere firbenede venner, som kan noget helt særligt. Blandt 5.000 nominerede blev fem vindere udvalgt - og én af dem blev Audi.

- Jeg blev rigtig, rigtig stolt, da jeg fik at vide, at Audi blev udvalgt blandt 5.000 andre hunde. Vi var jo kommet igennem et nåleøje, siger Audis ejer, Leif Stonor Nielsen.

quote Vi rykker ud, hvis en bilist for eksempel rammer et råvildt. Så kan Audi snuse sig frem og finde sporet efter råvildtet, når det er flygtet efter en ulykke.

Leif Stonor Nielsen, Audis ejer

Stopper andre dyrs lidelser

Retrievere er kendt for at være dejlige familiehunde, men Audi kan også andet end at skabe hjemlig hygge. Hun er nemlig "schweisshund", og det betyder, at hun har en vigtig rolle, når andre dyr lider.

- Det særlige ved Audi er, at hun gør en god samfundstjeneste. Hun og jeg er et af i alt 185 hold under Dyrenes Vagtcentral. Vi rykker ud, hvis en bilist for eksempel rammer et råvildt. Så kan Audi snuse sig frem og finde sporet efter råvildtet, når det er flygtet efter en ulykke, forklarer Leif Stonor Nielsen.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Når dyr bliver påkørt eller anskudt, rykker Leif og Audi ud.
Når dyr bliver påkørt eller anskudt, rykker Leif og Audi ud.

Scheweisshunde kan også rykke ud, når et dyr er blevet anskudt og måske ligger lidende i skovbunden. Audi dræber selv det sårede dyr, når hun finder det, hvis det ikke er større end hende selv. Ellers må Leif Stonor Nielsen skyde det, når han når frem.

Audi er tredje generations schweisshund og har været i Leif Stonor Niels familie, siden hun blev født. Hun var kun 14 måneder gammel, da hun bestod godkendelsesprøven som schweisshund, og siden har hun og Leif Stonor Nielsen været på over 9000 eftersøgninger, hvor de har hjulpet mange dyr gennem tiden.

Audi og de andre vindere skal nu fotograferes af en af landets bedste hundefotografer. Billederne bliver til en ny frimærkeserie, der udkommer 19. september 2019.


Nyhedsoverblik