Asylcentre i opgør på grønsværen

Asyl Ligaen er skabt for at hjælpe asylanter til bedre integration. I dag blev finalekampene spillet på Slagelse Stadion.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tiden på et asylcenter kan være lang og isoleret fra omverdenen, men det kan fodbold måske lave om på.

Det var med den tanke, at Asyl Ligaen sidste år blev stiftet.

- Formålet er for det første at give dem noget motion, men også at lære dem om det danske foreningsliv. De træner en gang om ugen i en lokal fodboldklub med en lokal træner, og på den måde lærer de den lokale befolkning at kende. Det er et første step i integrationen, siger Per Bjerregaard, der har været med til at stifte Asyl Ligaen.  

Han er overbevist om, at fodbold er et godt middel til at lære Danmark at kende.

- Fodbold kan alt. Man kan more sig sammen med fodbold, uden at man kan tale sammen. Man kan være glad sammen, når man laver et mål, og man kan ærgre sig, når de andre vinder. Det er en virkelig god start til en integrationsproces, siger han.

Møder andre kulturer

Dianalund Scorpions er et af de 17 hold, der har deltaget i årets liga. Og i dag skulle de spille bronzekamp mod Avnstrup Aces.

Med på holdet er Poyenda Mohammad Alimmy fra Afghanistan. Han fortæller, at det har været fantastisk at være med, selvom holdet tabte kampen og endte på fjerdepladsen. 

- Det har været fantastisk at være med, siger Poyenda Mohammad Alimmy fra Dianalund Scorpions.
- Det har været fantastisk at være med, siger Poyenda Mohammad Alimmy fra Dianalund Scorpions.

- Det her er en god måde at møde folk fra andre kulturer og nationaliteter. Når vi er færdige med Asyl Ligaen, spiller vi på et dansk hold hver weekend. På den måde lærer vi noget om sproget og kulturen, og vi får nye venner, fortæller han.

Kigger efter talent

Selvom Asyl Ligaen er lavet for spillernes og integrationens skyld, indrømmer Per Bjerregaard, at han også spejder lidt efter talent under dagens finalekampe. 

090518_fodbold.jpg
Læs også
Asylansøgere skal have egen fodboldliga
090518_fodbold.jpg
Læs også
Asylansøgere skal have egen fodboldliga

- Vi tre, der har startet det hele op, vi er alle sammen Brøndby-folk, så selvfølgelig kigger vi på, om der er et talent til Brøndby. Der har for eksempel været en ung knægt på en 15-16 år, der har lavet fire mål i dag, ler Per Bjerregaard.

Finalen stod mellem AC Egebæk og Sønderborg. Efter en målløs kamp, hev AC Egebæk sejren hjem på straffespark.


Nyhedsoverblik