Asylansøgere fremstillede selv et brækjern til at åbne vejen ud af arresten

Kriminalforsorgen vil nu gennemgå arresthus for at sikre, at det bliver bedre sikret mod flugt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De fem asylansøgere, der natten til onsdag stak af fra arresten i Nykøbing Falster, kom ud i friheden med et flugtværktøj, de selv havde fremstillet.

Det viser Kriminalforsorgens foreløbige undersøgelser.

Nykøbing Falster Arrest
Læs også
Politi beder om hjælp i sag om stor flugt fra arrest
Nykøbing Falster Arrest
Læs også
Politi beder om hjælp i sag om stor flugt fra arrest

- Det tyder på, at de har brækket en dør op med et brækjern, de selv har fremstillet af noget materiale inde fra arresten, fortæller Rasmus Andersen, områdedirektør i Kriminalforsorgen.

Kategoriseret som ufarlige

Han fortæller, at asylansøgerne bliver kategoriseret som ufarlige og derfor ikke bliver overvåget på samme måde som andre farligere fanger.

- Vi lader dem i arresten gå i løsdrift med celledørene åbne det meste af tiden, de laver selv mad, og de får lov til at gå ud i et bur udenfor og ryge.

quote Derfor har de haft mulighed for at være derude uden overvågning i åbenbart så tilpas lang tid til at de kunne brække en tremmedør op

Rasmus Andersen, områdedirektør i Kriminalforsorgen

- Så derfor har de haft mulighed for at være derude uden overvågning i åbenbart så tilpas lang tid, at de kunne brække en tremmedør op, siger Rasmus Andersen.

Bedre styr på farlige fanger

Han understreger, at der er bedre styr på de andre indsatte i arresten.

- Folk, der sidder i en arrest, fordi de venter på en dom for kriminalitet i Danmark, er overvåget på en helt anden måde. De sidder i deres celler det meste af tiden, og det er sikret på en anden måde siger han.

Arresten i Nykøbing Falster
Læs også
Eftersøgt flugtfange har meldt sig selv
Arresten i Nykøbing Falster
Læs også
Eftersøgt flugtfange har meldt sig selv

- Det er kun. fordi det er den her gruppe, som er kategoriseret som ufarlige, at vi kan tillade os at køre med det her åbne regime.

Sikkerheden skal gås efter

Kriminalforsorgen vil dog nu gennemgå arresthuset for at gøre det mere flugtsikkert.

­- Vi kigger nu på, hvor de har fået deres materialer fra og svejser de ting fast, så de ikke kan brække dem af. Og så kigger vi på den her dør og ser på, om den skal konstrueres på en anden måde. Hvis den skal det, så laver vi dem om.

- Og det gør vi her i den kommende tid, så der ikke er nogen steder, hvor det her ville kunne ske, siger Rasmus Andersen.


Nyhedsoverblik