Arrest i Maribo lukker: Fanger flyttes til Storstrøm Fængsel

Nu skal lokale og nationale forbrydere ikke længere sidde i Maribo Arrest. Fredag den 9. november slukkes lyset i arresten for sidste gang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I løbet af denne uge flyttes fangerne fra Maribo til Storstrøm Fængsel.

For Maribo Arrest lukker og slukker efter 150 års tro tjeneste. Det skriver Fængselsforbundet i en pressemeddelelse.

Selvom arresthuset officielt kun bliver lagt i dvale, så ligger det ikke i kortene, at huset åbner igen. Det skaber en trist stemning blandt de ansatte.

- Det er vemodigt, at det lukker ned. Mange kollegaer har været her længe, siger enhedsleder Henrik Hansson.

quote Politiet kommer til at køre langt fremover, for der er ikke plads i Storstrøm Fængsel til flere varetægtsfængslede

Henrik Hansson, enhedsleder

Arresthuset har huset alt fra spritbilister, slagsbrødre til bandemedlemmer og rockere.

- Vi har været gode til at håndtere skæve eksistenser og fokusere på, hvad den enkelte har brug for, siger Henrik Hansson.

Politiet kommer til at køre langt fremover

Enhedsleder Henrik Hansson forstår ikke, at man lukker et velfungerende arresthus, som har spillet en vigtig funktion for grænsepolitiet på Lolland.

- Med Nakskov og Maribos lukning tømmer man en hel landsdel for arresthuse. Politiet kommer til at køre langt fremover, for der er ikke plads i Storstrøm Fængsel til flere varetægtsfængslede, siger han.

arrest_nykoebing.jpg
Læs også
Betjente i chok: Flere arresthuse lukker på Sydsjælland og Lolland-Falster
arrest_nykoebing.jpg
Læs også
Betjente i chok: Flere arresthuse lukker på Sydsjælland og Lolland-Falster

De fleste medarbejdere fra Maribo Arrest flytter til Storstrøm Fængsel og placeres i samme bygning som en form for Mini Maribo.

Fængselsforbundets tillidsrepræsentant Jan Lytzen mener, at det er en forkert måde at bruge de moderne faciliteter. Storstrøm fængsel bør snarere tjene som aflastning for landets øvrige fængsler.

- Kriminalforsorgen mangler plads til gråzonefangerne. Dem kunne man flytte til Storstrøm, så hverdagen blev lettet for vores kollegaer i resten af landet, i stedet for at bruge fængslet som arresthus, siger han.


Nyhedsoverblik