Arbejdstilsynet: Dødsulykke på Lolland var den tredje af slagsen

Foto: Lars Dalsig

En 62-årig mand mistede livet i en arbejdsulykke torsdag på Lolland. Ulykken er den tredje graveulykke på halvandet år med dødelig udgang.

En 62-årig mand fra Eskilstrup på Falster døde torsdag i en arbejdsulykke på Østervang i Maribo.

Ulykken skete i forbindelse med gravearbejde, og har betydet, at Arbejdstilsynet netop har givet entreprenøren et strakspåbud. Det oplyser Arbejdstilsynet til TV ØST.

- Vi har afgivet et strakspåbud om at sikre at gravearbejdet kan udføres sikkerhedsmæssigt forsvarligt i forbindelse med separation af kloak og regnvand, siger Charlotte Hougaard Juhl, tilsynschef i Arbejdstilsynet til TV ØST.

Det betyder, at entreprenøren med det samme skal finde en løsning, så medarbejderne kan arbejde forsvarligt med udgravning. Det vil herefter blive fulgt op på af Arbejdstilsynet, om sikkerhedsreglerne bliver overholdt. 

Sikkerhedsregler bliver ikke overholdt

Ulykken skete, da manden var i gang med kloakeringsarbejde, hvor der skulle graves. Da sikkerhedsreglerne i forbindelse med gravning ikke var overholdt, skete der et jordskred, som betød, at den 62-årige mand blev begravet og døde. 

Det er, ifølge Arbejdstilsynet, ikke første gang, det sker, og det kunne have været undgået.

- Det er den tredje dødsulykke, vi ser i forbindelse med udgravning i 2017 og 2018. Fælles for de her ulykker er, at de kunne være undgået, hvis reglerne ved udgravning havde været overholdt, siger tilsynschefen.

Læs også 57-årig omkom i arbejdsulykke: Firma anker nu strakspåbud

Senest omkom en 57-årig mand i oktober sidste år i Sorø ved også at blive begravet i forbindelse med gravearbejde.

Derfor opfordrer Arbejdstilsynet på det kraftigste til, at man ved gravearbejde overholder sikkerhedsreglerne.

- Vi ser på det med aller største alvor, og vi vil gerne sende en kraftig reminder til de entreprenører, kloakmestre og andre som laver udgravninger om at de skal overholde sikkerhedsreglerne der er i forbindelse med gravearbejde, siger tilsynschefen.

Reglerne kan man finde på Arbejdstilsynets hjemmeside, eller man kan ringe til Arbejdstilsynets hotline. 

Læs også 62-årig mand død i arbejdsulykke

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App