Det vi har sammen

Antallet af tomme butikslokaler i regionen er rekordlavt

Arkivfoto.

Nye tal viser, at antallet af tomme butikslokaler i Region Sjælland er det laveste i ni år. Lige nu lavere end landsgennemsnittet.

Andelen af tomme butikslokaler i Region Sjælland er nu lavere end landsgennemsnittet.

Faktisk har regionen ikke haft så få ledige butikslokaler siden 2009. I første kvartal stod 5,1 procent af butikkerne i regionen tomme, mens det på landsplan var 5,4.

Det skriver Ejendomstorvet.dk i en pressemeddelelse.

Tomgangen kan godt falde lidt mere, men ikke markant og ikke helt ned til niveauet før finanskrisen, fordi nethandlen fylder meget

Ebbe Larsen, erhvervsmægler og detailhandelsekspert

 - Butikkerne er nået gennem finanskrisen, og de største byer som Slagelse, Holbæk og Næstved har kun få ledige lejemål på de mest attraktive strøg – og til gengæld stor efterspørgsel, siger siger Ebbe Larsen, erhvervsmægler og detailhandelsekspert hos Nybolig Erhverv Jørgen Klode med afdelinger i Slagelse, Næstved og Roskilde, i meddelelsen.

- Vi ser især nye tøjbutikker, cafeer samt livsstils- og brillebutikker. Tomgangen kan godt falde lidt mere, men ikke markant og ikke helt ned til niveauet før finanskrisen, fordi nethandlen fylder meget.

Butikkerne skal være større og større 

Læs også Et års gratis husleje skal lokke iværksættere til Nakskov

Samtidig opfordrer Ebbe Larsen til, at udlejere af butikslokalerne forbliver fleksible.

- I Slagelse lukkede Kiwi en kun et år gammel butik. Desuden har Aldi og Irma lukket ældre, små butikker; en tendens, vi kan komme til at se mere af, fordi butikkerne skal være større og større, og hvis der ikke er mulighed for at udvide, så finder dagligvarekæderne en anden beliggenhed, siger han og fortsætter:

- Flügger er flyttet ud til de store boksbutikker i udkanten af Slagelse, og det kan tage noget længere tid end gennemsnittet at udleje en mellemstor butik, så her spiller udlejernes fleksibilitet og handlingsparathed ind – for eksempel ved at dele lejemålet i to.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App