Annemette bager juleknas til ældre: De skal mærke, at de er elsket

Annemette Pedersens julekagebageri er gået amok. Hun bager i år 63 kilo juleknas til ældre i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg vil gerne gøre noget godt. Og jeg vil have, at de ældre føler sig husket og elsket. Derfor ville jeg bage noget juleknas til dem.

Sådan siger Annemette Pedersen fra Sorø, der har sat turbo på bageriet af juleknas som et velgørenhedsprojekt til de ældre i byen.

Mindst 63 kilo julekager, konfekt og havregrynskugler bliver det til i år. Og det ser stadig ud til at vokse.

- Det startede med, at jeg blev besøgsven for Lillian, en ældre kvinde, som jeg blev så tæt med, at jeg begyndte at kalde hende for farmor. Så tænkte jeg et år, at hun skulle have noget juleknas. Og det gjorde hende simpelthen så glad. Og så besluttede jeg mig for at udvide, siger hun.

quote Jeg hører noget julemusik eller ser noget Matador. Det skal være hyggeligt, når jeg bager

Annemette Pedersen

Det er andet år i træk, at hun bager så mange kager.

- Først var det til Lillian. Så spurgte jeg, om der var andre ældre, der kunne tænke sig noget juleknas. Og nu er der langt over 40 mennesker, der ønsker sig knas. Jeg håber, at vi kommer op på 70, siger Annemette Pedersen.

Det skal være hyggeligt!

Hun tør ikke sætte tal på, hvor lang tid det tager hende at bage.

- Nej. Det har taget rigtig lang tid – det har jeg slet ikke tal på. Men jeg hører noget julemusik eller ser noget Matador. Det skal være hyggeligt, når jeg bager, siger hun.

Hun drømmer om, at andre som hende vil gøre noget for de ældre – og hun har allerede fået hjælp. I år hjælper 30 andre også med kagebageriet.

- Det er en hjælp, men jeg håber det bliver større endnu, siger hun.

Hun er næsten færdig med årets produktion af kager. Hun mangler kun at bage endnu syv kilo havregrynskugler, så er årets produktion i hus.


Nyhedsoverblik