Anklager ville gå imod retspraksis i Kundby-sag: Fik nej

Kundby-pigens mentalundersøgelse skal afgøre, hvilken slags dom, hun kan idømmes. Men anklagerne ville bruge uddrag af undersøgelen i selve retssagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tre dommere måtte i dag ved Retten i Holbæk vurdere om anklageren i Kundby-sagen skulle have medhold i et ganske anderledes krav.

Anklager Kristian Kirk ville have lov til at fremdrage specifikke ting fra den mentalundersøgelse, som man har foretaget af den nu 17-årige teenager, der er tiltalt for forsøg på terror.

- Det er vigtigt at forstå, hvad der er inde i hovedet på tiltalte, når man skal tage stilling til, hvorvidt hun er skyldig eller ej, argumenterede anklageren i retten. 

- Det skal ikke være en læges ord, der afgør sagen

Mentalundersøgelsen af Kundby-pigen er oprindeligt lavet for at vurdere, hvilken for form straf, hun kan idømmes. Det er ikke kutyme, at man bruger undersøgelsen i selve retssagen, men Kristian Kirk påstod, at sagen er så speciel, at han skulle have lov til det.

Kundby-pigens forsvarer Mette Grith Stage ønskede dog ikke, at anklageren skulle få medhold i sin anmodning.

- Det vil være at gå imod dansk retspraksis. Det er retten, der skal vurdere, hvorvidt der har været forsæt eller ej. Det skal ikke være en læges ord, der afgør det, sagde hun i retten i dag.

Efter et kvarters betænkiningstid, meddelte de tre juridiske dommere, at de var enige med forsvareren, hvorfor anklager Kristian Kirk ikke fik medhold i sin anmodning.

Anklageren ønsker at kære afgørelsen.


Nyhedsoverblik