Anklager efter hård narkodom til fodbolddommer: Det vigtigste er, at stofferne ikke kommer på gaden

En 44-årig fodbolddommer er blevet dømt til 11 års fængsel, efter han blev taget i færd med at gemme 41,4 kilo amfetamin.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er en hård straf, og jeg er naturligvis glad for, at Retten i Næstved valgte at følge min anbefaling til dom og straf. Men det vigtigste i denne sag er nu engang, at det lykkedes politiet at forhindre 41,4 kilo amfetamin i at komme til salg på gaden.

Sådan siger anklager Michael Aagaard fra Særlig Efterforskning Øst, efter en 44-årig mand i går blev dømt skyldig i at have været med til at skjule et større parti ren narkotika i sin bil og i en fryser ved Herlufsholm Idrætscenter nær Næstved.

Manden hævdede selv, at han troede, at han gemte stoffer til brug for bodybuildere, men den forklaring troede Retten i Næstved altså ikke på.

Kokainbaner
Læs også
11 års fængsel:
Tidligere fodboldtræner gemte 30 kilo amfetamin i fryser
Kokainbaner
Læs også
11 års fængsel:
Tidligere fodboldtræner gemte 30 kilo amfetamin i fryser

Kendt figur i lokalområdet

Den 44-årige mand er en kendt figur i lokalområdet, hvor han blandt andet har virket som fodboldtræner og aktiv i flere foreninger. Politiet mener dog ikke, at hans rolle i sagen har været andet end at gemme stofferne på vegne af andre. Han har imidlertid ikke ønsket at sætte navn på eventuelle medskyldige i sagen.

Amfetamin

Amfetamin er blandt de mest anvendte typer narkotika i Danmark.

 

Midlet giver stor følelse af energi og velvære, men er stærkt afhænighedsskabende, og blandt bivirkningerne er pludselig død og meget voldelig adfærd.

 

Besiddelse af mere end 50 gram af stoffet fører normalt til en sag efter narkolovgivningen.

 

Kilde: Sundhed.dk m.f.

- De 11 års fængsel afspejler, at vi ikke kunne bevise, at han havde spillet nogen større rolle i forbindelse med modtagelsen af stofferne i Danmark, og at han heller ikke stod til at få en større del af indtjeningen af stofferne. Hans rolle var at gemme dem. Men det er skærpende, at han ville gøre det i forening med andre og så selvfølgelig, at der er tale om så store mængder narkotika, siger Michael Aagaard til TV ØST.

Ankede på stedet

Da manden blev anholdt, var han ved at flytte narkotikaen fra sin bil og over i en fryser i et skur ved Herlufsholm Idrætscenter, som manden havde adgang til. I fryseren lå 30 kilo amfetamin, mens der tilbage i bilen lå 11,4 kilo. 

Den 44-årige mand valgte efter dommen at anke sagen til Østre Landsret på stedet. Han har igennem hele forløbet nægtet sig skyldig, da han mente, at der var tale om midler til brug for bodybuildere.

Retten i Næstved valgte i forbindelse med anken både at fjerne et forbud mod at nævne mandens navn i pressen og samtidig fortsat lade manden sidde varetægtsfængslet.


Nyhedsoverblik