Anklager afviser forsvarets vidner i "Moffe"-sag

Når retssagen begynder den 23. oktober mod Claus "Moffe" Nielsen, skal forsvaret ikke have lov til at bruge vidneudsagn fra brugere af cannabis-medicin.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Står det til anklagemyndigheden så skal forsvaret ikke have lov at præsentere vidneudsagn fra brugere af cannabis-medicin, når retssagen mod Claus "Moffe" Nielsen indledes ved retten i Holbæk den 23. oktober, skriver DR Sjælland.

Anklageren har nemlig protesteret over samtlige forsvarets vidner og nu er det op til dommeren at afgøre, hvem får lov til at sætte sig i vidneskranken i sagen, hvor Claus "Moffe" Nielsen er tiltalt efter lovens strengeste narkoparagraf med en straframme på 10 års fængsel.

- Først blev jeg forbavset og så blev jeg skidegal over, at man kort før retssagen begynder bare afviser samtlige vores vidner, siger Claus "Moffe" Nielsen til DR Sjælland.

Brugere er afvist

quote Først blev jeg forbavset og så blev jeg skidegal

Claus "Moffe" Nielsen

Ifølge anklageskriftet vil anklager Lise Møller Frandsen have dømt Claus "Moffe" Nielsen for salg af euforiserende stoffer, mens forsvaret fastholder, at der udelukkende var tale om salg af cannabis til medicinsk brug. Derfor havde forsvaret indkaldt en række brugere af Claus "Moffe" Nielsens produkter, men de er altså blevet afvist af anklagemyndigheden, fortæller den tiltalte murer fra Holbæk.

Ifølge anklageskriftet har Claus "Moffe" Nielsen solgt cannabisolie og chokoladeknapper med THC til en værdi af tre millioner kroner. Forsvaret nægter salg af narko og havde derfor set frem til at brugerne af Moffes produkter selv afgav forklaring. 

Cannabis
Læs også
Risikerer ti års fængsel for salg af cannabis til syge
Cannabis
Læs også
Risikerer ti års fængsel for salg af cannabis til syge

Op til dommeren

Det er nu op til dommeren at afgøre om brugerne skal vidne i retten - og finder dommeren ikke grundlag for forsvarets vidner - er sagen langtfra slut, fortæller forsvarer Erbil Kaya.

- Vi mener at det er relevante vidner, som vi vil gøre alt for at de kan komme til at afgive forklaring. Sker det ikke, vil vi overveje at gå videre til Landsretten med det spørgsmål, siger Erbil Kaya til DR Sjælland.

Det har endnu ikke været muligt at indhente en kommentar fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi. 

Claus Moffe Nielsen
Læs også
Moffe risikerer stort skattesmæk
Claus Moffe Nielsen
Læs også
Moffe risikerer stort skattesmæk

Nyhedsoverblik