Anklager: 31-årig mand sigtes for bombetrusler

Manden fra Slagelse bliver sigtet for trusler og for unødigt at aktivere enormt beredskab, oplyser anklager til TV ØST.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den 31-årige mand, der mistænkes for at have stået bag mandagens mange bombetrusler, fremstilles i dag klokken 13.00 i grundlovsforhør i Retten ved Næstved. Anklager Susanne Bluhm kræver manden varetægtsfængslet.  

Susanne Bluhm fortæller til TV ØST, at den 31-årige mand sigtes for straffelovens paragraf 135 og paragraf 266. Han sigtes med andre ord for at have fremsat bombetrusler og for ubegrundet at have forårsaget udrykning.

- Jeg kan ikke sige mere på nuværende tidspunkt, da jeg ikke ved, om grundlovsforhøret kommer til at foregå for åbne eller lukkede døre, uddyber hun over for TV ØST.

Susanne Bluhm ønsker heller ikke at komme nærmere ind på den forklaring, som den anklagede mand indtil videre har afgivet til politiet.  

- Der ligger en kort afhøring af ham, men det er ikke meget, han har sagt, fortæller Susanne Bluhm.

Den sigtede er psykisk ustabil

Den 31-årige mand blev mandag aften omkring klokken 18:00 anholdt i en lejlighed i Slagelse for at have fremsat bombetrusler mod en række institutioner, indkøbscentre og lufthavne forskellige steder i landet.

Vagtchef for Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, Henrik Karlsen, oplyste i går, at manden er kendt af politiet, og at han er psykisk ustabil.

Det vil anklager Susanne Bluhm dog ikke kommentere yderligere.  


Nyhedsoverblik