Anita-sagen: FOA øger pres på ministre

Sagen om Anita Pedersen, der fik frataget sit statsborgerskab har nu fået hendes fagforening, FOA til at sende et åbent brev til to ministre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

"Tag ansvar for statens fejl i Anita-sag".

Sådan lyder overskriften på det brev, som fagforeningen FOA har sendt til  beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen (V) og udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg (V).

-Sørg for, at Anita kan fortsætte sit liv i Danmark som hidtil, og tag ansvar for den fejl staten har begået og ret op på forholdet. En usædvanlig situation kræver en usædvanlig indgriben fra de ansvarlige.

Sådan lyder den direkte appel fra FOA til de ansvarlige ministre i sagen om 29-årige Anita Pedersen, der fra den ene dag til den anden blev frataget retten til at være dansk.

Læs også
Efter 29 år i Danmark: Anita Pedersen har aldrig været dansk
Læs også
Efter 29 år i Danmark: Anita Pedersen har aldrig været dansk

- Anita har været dansk statsborger siden sin fødsel i 1987. Nu næsten 30 år senere finder Udlændinge- og Integrationsministeriet ved Indfødsretskontoret ud af, at det var en fejl. Efter næsten 30 år anerkender den danske stat ikke længere Anita som dansk statsborger, lyder det i brevet.

FOA: Sagen bør afgøres til Anitas fordel

Når staten har bragt Anita Pedersen i en situation med usikkerhed og utryghed om fremtiden både for hende selv og hendes familie, bør sagen omgående afgøres til fordel for Anita Pedersen, mener FOA:

Anita Pedersen er ikke dansk efter 29 år i Danmark
Læs også
FOA går ind i sag om Anita: Det er tudetosset
Anita Pedersen er ikke dansk efter 29 år i Danmark
Læs også
FOA går ind i sag om Anita: Det er tudetosset

- Hvis myndighederne i 1987 begik en fejl ved at registrere Anita som dansk statsborger, er det ikke noget Anita kan klandres for. Det må derfor også være den ansvarlige minister, der sørger for at få bragt det formelle grundlag for Anitas danske statsborgerskab i orden.

 

 

 


Nyhedsoverblik