Centralt rockermedlem anholdt i narkosag: Anholdte rockere havde tilknytning til gruppe på Falster

To fuldgyldige rockere fra Satudarah på Østfalster, en med rockertilknytning og flere narkohandlere er blevet anholdt i en stor sag om narkosalg

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En målrettet efterforskning mod narkosalg organiseret af medlemmer af rockergruppen Satudarah har torsdag resulteret i flere anholdelser på Lolland, Falster og Sydsjælland.

Seks personer blev torsdag anholdt samtidig i en storstilet aktion. Af dem er to fuldgyldige medlemmer af Satudarah, en er tilknyttet gruppen og tre har ifølge politiet fungeret som narkohandlere for gruppen. Ifølge TV ØSTs oplysninger er der et højtstående medlem af gruppen blandt de anholdte.

Fem af de seks er fredag formiddag blevet varetægtsfængslet frem til 28. maj. De fængslede er i alderen 23 til 37 år. Nogen nægter sig skyldige i sagen, mens andre erkender sig delvist skyldige. det oplyser Ritzaus Bureau.

Fra Satudarah på Falster

De anholdte rockere kommer fra gruppen Satudarah South, der netop har åbnet klubhus ved Egebjerg ved Sønder Alslev på Sydfalster.

- Vores arbejde med rockerne foregår dels i det åbne, når vi er synligt tilstede omkring rockernes tilholdssteder. Eksempelvis når de har fest, som de havde i weekenden. Men det foregår også i det skjulte, hvor vi følger op på den kriminalitet, som udstråler fra rockernes tilstedeværelse, siger linjechef Kim Kliver til TV ØST.

Politibil.jpg
Læs også
Stor narkoaktion mod rockere: Seks er anholdt
Politibil.jpg
Læs også
Stor narkoaktion mod rockere: Seks er anholdt

Fremstilles i grundlovsforhør

Fem af de seks er fredag formiddag blevet fremstillet i grundlovsforhør bag lukkede døre ved retten i Næstved. Alle seks er sigtet efter den grove narkotikaparagraf, der kan give helt op til 10 års fængsel – og i nogle tilfælde 16 år.

- Vi har sigtet dem efter den paragraf, fordi der er tale om et meget omfattende salg i lokalområderne, hvor de har været aktive, siger Kim Kliver.

Politiet ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvor meget narko de mener mændene har solgt og distribueret, hvordan deres indbyrdes roller har været til hinanden eller omstændighederne ved anholdelsen. De oplyser dog, at der er tale om en samordnet aktion, hvor de alle blev arresteret samtidig.

Artiklen er opdateret
Clock04. maj 2018, kl. 12:55
Artiklen er opdateret med nye oplysninger om varetægtsfængslingen.

 


Nyhedsoverblik