Angst for klovne: Skræmte børn ringer til Børnetelefonen

Hos Børns Vilkår ringer børn i disse dage til Børnetelefonen og udtrykker deres angst for at møde en klovn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Børn som ikke tør gå alene hjem fra skole og børn, som pludselig ikke har lyst til at rasle til halloween. Det er resultatet af den senere tids hændelser med skræmmeklovne, der springer ud foran folk.

Hos Børns Vilkår ringer børn i disse dage til Børnetelefonen og udtrykker deres angst for at møde en klovn, fortæller seniorkonsulent Bente Boserup.

Børnene siger, de er bange for at gå hjem fra skole, fordi de frygter at møde klovne. De ringer også, når de skal til at sove.

- De kan ikke sove, fordi de tænker på, hvad de her klovne kan finde på at gøre - og de er selvfølgelig også bange i forhold til halloween, og hvad der skal ske der, siger Bente Boserup til DR Østjylland.

Bange for at blive overfaldet

Børnene hører og læser om klovne, som skræmmer folk.

- De er selvfølgelig bange for at blive overfaldet - at der lige pludselig springer en klovn ud, når de går alene, og at klovnen kan finde på at stikke i dem eller slå dem, forklarer hun.

11-årige Emma Sophie Hein Meyer fra Rønde er pludselig blevet bange for at gå hjem fra skole.

- Jeg er virkelig angst for de klovne der. Bange for de vil komme og slå mig ihjel, siger Emma Sophie, der mærker angsten hver dag.

Klæd sig ud som klovn? Verdens dårligste idé

Det samme gør hendes lillebror Frederik.

      - Når jeg går i skole, og det er mørkt, eller når jeg går hjem alene. Jeg er bange for, at klovnen kommer frem fra et hjørne eller ud af en bygning og bare vil slå og sparke på mig, siger han.

Som forældre skal vi tage børnenes angst seriøst, siger Bente Boserup.

- Hvis barnet er bange om aftenen, når det skal sove, så bruger man lidt ekstra tid som forælder på at sidde ved sengekanten.

Hvis nogen overvejer at klæde sig ud som klovn her til halloween, har Bente Boserup denne klare besked:

- Det er verdens dårligste idé!


Nyhedsoverblik